De Woonmensen wil huurders meer invloed geven

De Woonmensen wil huurders meer invloed geven

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie De Woonmensen uit Apeldoorn gaat huurders meer invloed geven op haar beleid. Tijdens een bijeenkomst in waren huurders, samenwerkingspartners en wethouders aanwezig en peilde de corporatie de belangstelling voor ‘meer invloed’ via diverse stellingen.

Met de stelling ‘Een woningcorporatie zou meer aan bewoners moeten overlaten’ was 93% van de aanwezigen het eens. Directeur-bestuurder Vincent van Oordt onderschrijft het belang van huurdersinvloed: “Ik ga graag het gesprek aan met huurders, niet alleen over zaken in de buurt, maar ook als het gaat om ons beleid. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het bestaansrecht van woningcorporaties zit in het doen van dingen die de maatschappij van ons vraagt.”

 

Wat De Woonmensen betreft kunnen huurders straks bijvoorbeeld meepraten over het huishoudboekje van de corporatie. Van Oordt: “Als we ergens minder onderhoud plegen, moeten huurders wellicht meer zelf doen en kunnen de kosten die bespaard worden op een andere manier ingezet worden. Dat zijn onderwerpen waar je het samen over kunt hebben.”

 

De Woonmensen heeft ‘meer invloed voor huurders’ inmiddels als speerpunt benoemd voor het nieuwe ondernemingsplan dat later dit jaar is afgerond. Daarnaast wordt met een groep betrokken huurders gesproken over hoe die hogere mate van invloed dan precies vorm zou moeten krijgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...