Uitschakelen huurbescherming lijkt van de baan

Uitschakelen huurbescherming lijkt van de baan

Gepubliceerd op:

Het lijkt erop dat de PvdA geen heil ziet in plannen om huurbescherming buiten werking te zetten om het ombouwen van kantoren en zorgvastgoed te stimuleren. Dat bleek afgelopen donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens PvdA-Kamerlid Monasch heeft het plan 'geen prioriteit'. Eerder had Monasch samen met de VVD om een onderzoek naar dit idee gevraagd.

Dit onderzoek lag nu voor in de Tweede Kamer. Het idee van VVD en PvdA was dat leegstaande kantoren en zorgvastgoed sneller worden omgebouwd tot woningen als daar een financieel voordeel aan zit. Daarom wilden zij onderzoeken of het helpt om de woningen die worden gerealiseerd vrij te stellen van de Verhuurdersheffing en van het puntenstelsel waarmee de maximale huurprijs van huurwoningen wordt begrensd. Huurders van de woningen zouden ook niet in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Uit het onderzoek bleek dat het aantal extra woningen en het aantal extra banen in de bouwsector dat dit zou opleveren beperkt was. Monasch ziet dan ook geen prioriteit in het verder uitwerken van het plan. Monasch: “Ik vind uitwerken van het sociaal huurakkoord belangrijker.” Minister Blok gaf aan dat hij na de zomer wel nog met een verdere uitwerking komt.

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...
Quality Creations International
Producten die het eenvoudig mogelijk maken brandveilig te leven...