Eerste 60 huurwoningen Camelot Campus Slotermeerlaan binnenkort opgeleverd

Eerste 60 huurwoningen Camelot Campus Slotermeerlaan binnenkort opgeleverd

Gepubliceerd op:

In het voormalige verzorgingshuis ‘A.H. Gerhardhuis’ aan de Slotermeerlaan 1 in Amsterdam wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van betaalbare tijdelijke huurwoningen voor jongeren en studenten. De afgelopen jaren was het complex, eigendom van Woonzorg Nederland, al via ‘antikraak’ in gebruik.


De eigenaar heeft nu besloten de woningen aan te passen en aan te bieden via tijdelijke verhuur op basis van de leegstandwet. Dit mag wettelijk voor een periode van maximaal tien jaar. Voor jongeren en studenten uit stadsdeel Nieuw-West een unieke kans om met voorrang snel een eigen woning te bemachtigen binnen de grenzen voor huurtoeslag.

De eerste 60 zelfstandige studio’s en 16 onzelfstandige zijn beschikbaar voor jongeren en studenten jonger dan 23 jaar en hebben een maximale huurprijs van € 403,06 exclusief servicekosten. Deze zijn vanaf nu beschikbaar. De studio’s variëren in oppervlakte tussen de 21m² en 32m² en zijn standaard voorzien van een vloer en gordijnen. Het is mogelijk om huurtoeslag aan te vragen voor de zelfstandige woningen. Ook voor jongeren tot 30 jaar komen er woningen. Zo rond de 52 zelfstandige studio’s en 5 onzelfstandige studio’s zijn begin juni klaar voor oplevering. Vervolgens zullen de resterende 86 zelfstandige studio’s rond begin juli gereed zijn voor bewoning.

De inschrijving voor al deze woningen is gestart op 8 mei jl. en verloopt via leegstandbeheerder Camelot Europe. Aanmelding kan via www.cameloteurope.com. Camelot bewonersmanager Janneke van der Most: “Omdat de belangstelling naar verwachting erg groot zal zijn, kan er alleen via internet worden gereageerd. Mogelijkheden voor bezichtiging worden via de website aangekondigd.”

Portefeuillemanager Judith Tillie van Woonzorg: “We hebben gekozen voor tijdelijke transformatie van ouderen- naar jongerenhuisvesting, daardoor kunnen we dit complex de komende jaren toch een nuttige maatschappelijke en tegelijkertijd renderende invulling geven.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...
Midglas
Met veel ervaring verzorgen wij al sinds 1911 soepel het schadeherstel en schademanagement van onze relaties ...