DUCO Webinar: Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie?

DUCO Webinar: Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie?

Gepubliceerd op:

Een gezond binnenklimaat in de eigen woning is van primair belang. Uiteraard, waar moet je herstellen van een griepje? Waar kijk je reikhalzend naar uit aan het einde van een werkdag? Jouw eigen thuis, natuurlijk. 

De noden voor een gezonde woning blijven evolueren, net als alle andere facetten van de bouwwereld. DUCO is al jaren overtuigd van het belang van een gezond binnenklimaat, maar blijft daarom niet bij de pakken zitten. Zij organiseren een webinar: “Slim én Gezond wonen: Feit of Fictie?”.

Gezonde Woningen – wat houdt dat in?
Binnenklimaat Nederland heeft een Programma van Eisen samengesteld, “Gezonde Woningen”. Een aantal experts ter zake bekeken wat nodig was voor een gezonde woning en hoe dat te bereiken. Dit pakket wordt tijdens de webinar onder de loep genomen samen met één van de schrijvende experts: Tim Beuker van BBA Binnenmilieu.

In die eisen komen verschillende indicatoren aan bod, waaronder CO2- en vochtniveaus in ruimtes, de nodige afvoer in keukens en het noodzakelijke onderhoud voor de goede hygiëne van een ventilatiesysteem.

Voorbereiden op een warme toekomst
Oververhitting is vandaag een hot topic. Op de warmste zomerdagen zitten het hele land te puffen en te blazen en dat zal in de nabije toekomst niet meteen veranderen. Voor heel wat mensen brengt dat ook gezondheidsproblemen met zich mee. Het is daarom van essentieel belang om vast te stellen welke rol woningen kunnen spelen in het beschermen tegen overdreven warmte.

Heel wat woningen in Nederland zijn ook al wat ouder. Vooral daar is het vaak niet evident om moderne hitte werende technieken toe te passen.

Hoe wordt dit probleem best aangepakt en kunnen de woningen klaargestoomd worden voor de toekomst? Zijn grote bouwkundige ingrepen nodig of kan met een relatief beperkte handeling al veel winst geboekt worden?

Ontdek het samen met DUCO
Ventilatie-expert DUCO organiseert een webinar om antwoorden te kunnen formuleren op deze en andere vragen. Op 18 april schuiven Tim Beuker van BBA Binnenmilieu en Caspar Houben, technisch commercieel adviseur van DUCO, aan tafel om deze prangende vragen te bespreken.

Deelnemen aan dit gesprek is perfect mogelijk. Wil je up-to-date blijven omtrent de noodzaken voor een gezond binnenklimaat? Schrijf je in op https://www.duco.eu/nl/webinar-slim-en-gezond-wonen-feit-of-fictie.


Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...