Woonservicegebieden  zelfstandig wonende ouderen

Woonservicegebieden zelfstandig wonende ouderen

Gepubliceerd op:

De meeste ouderen zijn tevreden over de voorzieningen in  woonservicegebieden en de mogelijkheid die deze hen bieden om langer zelfstandig te blijven. RIGO Research en Advies uit Amsterdam vergeleek in een recent onderzoek de tevredenheid van bewoners van woonservicegebieden met inwoners in de rest van Nederland.

Woonservicegebieden hebben als doel om ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig te laten wonen.  Deze gebieden kennen relatief  veel huurwoningen die voornamelijk doelgroepgericht zijn, zoals het concept Verzorgd Wonen. Uit het onderzoek blijkt dat bewoners van woonservicegebieden zeer tevreden zijn met het winkelaanbod en de voorzieningen. Over de leefbaarheid zijn ze echter minder te spreken dan de gemiddelde inwoner van andere gebieden.  Professionals zijn van mening dat er meer aandacht zou moeten zijn voor het aanpassen van bestaande woningen en voor verbetering van de woonomgeving in de woonservicegebieden. Ook stellen ze voor de betrokkenheid van ondernemers in deze gebieden te versterken.

 

De resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd tijdens de studiemiddag ‘Het rendement van woonservicegebieden’ van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en RIGO Research en Advies. Ze zullen verder dienen voor nadere discussie en onderzoek.

 

Bron: Aedesnet

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...