Woning verduurzamen: Inventum heeft voor u de oplossing (ook op de VSK)

Woning verduurzamen: Inventum heeft voor u de oplossing (ook op de VSK)

Gepubliceerd op:

Puur Hollandse betrouwbaarheid, dat is waar Inventum voor staat. Waarom? Omdat Inventum een oer-Hollands bedrijf is en al meer dan 111 jaar betrouwbare producten ontwikkelt en produceert in haar fabriek in Houten. Zoals haar ventilatiewarmtepomp de Ecolution Modul-AIR. Nieuwsgierig? Bezoek Inventum op de VSK in februari 2020. Hieronder alvast twee tipjes van de sluier!

 1. Tevreden bewoners in Eindhoven door de Inventum Ecolution Modul-AIR ALL-E
  Een recent voorbeeld van hoe de Inventum Modul-AIR ALL-E kan werken, is in het project ’t Ven in Eindhoven. Sankomij Installatietechniek uit Veldhoven maakt in dit project gebruik van de Ecolution Modul-AIR ALL-E. De wijk 't Ven is onderdeel van het programma “Aardgasvrije wijken”, waarbij 27 wijken van het aardgas af gaan. In deze wijk worden 325 woningen gerenoveerd. De woningen worden volledig geïsoleerd en kunnen met de Ecolution Modul-AIR ALL-E volledig van het gas af.

  Energiesprong
  Onderdeel van de verduurzaming was het plaatsen van een Inventum Modul-AIR ALL-E met een elektrisch element om bij te verwarmen. Ook al leek het moeilijk te worden omdat de woningen klein zijn, de Modul-AIR ALL-E paste perfect omdat deze compact is en geen buitenunit nodig heeft. Voor het warme water viel de keuze op de boiler MAXTANK Modul-AIR, ook van Inventum. Ook in de boiler zit een elektrisch element. Beide elektrische elementen schakelen pas aan als de warmtepomp de verwarmingsvraag niet meer aankan. Daarnaast is er op andere manieren verduurzaamd met een nieuw dak, nieuwe gevelbedekking, isolatie en driedubbel glas. Hierdoor gingen de woningen van energielabel C of D naar A++! 
   
 2. Klaar voor de toekomst met de Ecolution Modul-AIR
  Op de VSK is de Ecolution Modul-AIR, dé toekomstbestendige ventilatiewarmtepomp te bewonderen. Waarom toekomstbestendig? De Ecolution Modul-AIR is eenvoudig uit te breiden van hybride naar all-electric door het bijplaatsen van een elektrische doorstromer en een driewegklep. Op deze manier is het verduurzamen van nieuwe of bestaande woningen eenvoudig en kostenefficiënt. Tevens wordt de service efficiënter, omdat de losse elementen makkelijker toe te voegen of te vervangen zijn.
De voordelen op een rijtje:
 • Zowel voor cv, warm water als warme lucht
 • Geschikt voor woningen met ventilatietype C en D
 • Twee energielabelsprongen voor bestaande bouw
 • Milieuvriendelijk, energiezuinig en stil
 • Compact en zonder buitenunit
 • Geschik voor zowel renovatie als nieuwbouw
Kom kennis maken!
De accountmanagers van Inventum informeren u graag meer over onze producten en projecten op de VSK, standnummer B010. U kunt u aanmelden via Inventum.com. Wilt u nu al meer weten over Inventum en de producten en projecten van Inventum? Neem dan contact met ons op via 030 - 274 84 84.

Een greep uit ons leveranciersregister

DataRotonde B.V.
Het enige integratieplatform dat echt alle applicaties en ketenpartners met elkaar verbindt ...
Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...
Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...