Rotterdamse corporaties zetten gezamenlijk de schouders onder Zuid

Rotterdamse corporaties zetten gezamenlijk de schouders onder Zuid

Gepubliceerd op:

De Rotterdamse woningcorporaties Woonstad Rotterdam, Havensteder en Woonbron gaan tot 2017 gezamenlijk 427 miljoen euro investeren in Rotterdam Zuid. Het gaat om nieuwbouw, transformatie en renovatie van ruim 6.300 woningen in het gebied. De corporaties hebben daarover afspraken gemaakt met de gemeente Rotterdam.

De investeringen zijn nodig om Rotterdam Zuid grondig op te knappen. Daar hebben corporaties en gemeente zich toe verplicht in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). De recessie en de financiële problemen bij de corporaties hebben de aanvankelijke ambities echter onder druk gezet. Toch willen de drie corporaties ook in deze zware tijden zoveel bijdragen als ze kunnen aan het programma. Om die reden zijn de nieuwe investeringsafspraken tot stand gekomen. Door gezamenlijk de schouders te zetten onder Zuid, kunnen de corporaties de komende jaren in ieder geval de meest dringende projecten uitvoeren. Zo gaan ze tot 2017 4.500 woningen renoveren, 1.550 nieuwe woningen bouwen en 300 woningen transformeren. Dit zal in totaal 427 miljoen euro gaan kosten, exclusief de kosten voor regulier onderhoud.

De opgave op Zuid is fors. Van alle 95.000 woningen is ruim een derde deel sterk verouderd en zal de komende twintig jaar moeten worden verbeterd of vervangen. Dat staat in het NPRZ, de langjarige aanpak die in 2011 is vastgesteld met het rijk als partner. Het gaat hierbij om 12.000 corporatiewoningen en 23.000 particuliere woningen. In het NPRZ staan afspraken die moeten leiden tot een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, versterking van de lokale economie en aantrekkelijke woon- en leefmilieus.

Bron: woonstadrotterdam.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
REALMAP
Optimale strategie voor vastgoedorganisaties ...