Workshop 'belastinglatenties - theorie en praktijk'

Workshop 'belastinglatenties - theorie en praktijk'

Gepubliceerd op:

Webinar 28 januari & 2 februari 2021.

Waarschijnlijk is uw corporatie druk bezig met de voorbereiding van de jaarrekening 2020. Een onderwerp dat zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld zijn de belastinglatenties. Lange tijd bestond veel onduidelijkheid over waarvoor latenties moesten worden gevormd en hoe deze moesten worden gewaardeerd. 

Door de publicatie van een handreiking van Aedes eind 2019 is uiteindelijk wat meer duidelijkheid ontstaan. De standpunten die in deze handreiking worden ingenomen worden gevolgd door de meeste grote accountantskantoren.

Het feit dat inmiddels grotendeels duidelijk is welke latenties moeten worden gevormd en welke standpunten hierbij kunnen worden ingenomen, laat onverlet dat de berekening van latenties complex en administratief bewerkelijk is. Om u de handvatten te bieden om de latenties voor uw corporatie te kunnen berekenen, organiseren wij op donderdag 28 januari en dinsdag 2 februari deze workshop. Gezien de huidige maatregelen in verband met COVID-19 zullen wij deze sessies enkel digitaal verzorgen. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt vanwege de gekozen werkvorm en voldoende aandacht voor de deelnemers.

In de workshop komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod:
  • Wat zijn belastinglatenties?
  • Voor welke commercieel-fiscale verschillen worden latenties gevormd?
  • Hoe worden belastinglatenties berekend?
  • Wat is het proces rondom de berekening en controle van de belastinglatenties? Hierbij gaan we onder meer in op het interne proces bij uw corporatie en op de samenwerking tussen de accountant, de corporatie en uw fiscalist.
Naast een theoretisch deel gaan we uitgebreid in op de praktische aspecten. Aan de hand van een fictieve corporatie gaat u zelf aan de slag met het berekenen van latenties. Op deze manier zorgen we ervoor dat de theoretische kennis die u opdoet ook direct in de praktijk toepasbaar is.

Na afloop van de workshop ontvangt u van ons een Excel-rekenmodel dat u kan ondersteunen bij het bepalen van de latenties in de jaarrekening van uw corporatie.
De kosten voor dit webinar bedragen € 175,00 excl. btw p.p.

Wilt u erbij zijn, wacht dan niet te lang met aanmelden! Dit is mogelijk via onderstaande button.


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...