DROWA isolatiechips gaat voor duurzaamheid

Gepubliceerd op:

De kruipruimte isoleren met DROWA isolatiechips is één van de goedkoopste, makkelijkste en meest duurzame isolatiemaatregelen. DROWA hanteert als kernwaarde ‘zorg voor het milieu en de omgeving’. "Dat zit in het DNA van ons bedrijf," aldus Kees de Vries, directeur van DROWA.

DROWA isolatiechips werkt actief mee aan de oplossing voor het energievraagstuk. Niet alleen door woningen en gebouwen energiezuiniger te maken, maar ook met het terugdringen van haar afval. DROWA besteed veel aandacht  aan een groene wijze van het verpakken van haar isolatiechips. Met als doel: een duurzamer Nederland. Kees de Vries: "Wij dragen daar al sinds het begin van Drowa isolatiechips ons steentje aan bij."

Minder CO2-uitstoot
De witte isolatiechips van DROWA zijn uiterst groen. De chips bestaan voor 100% uit afvalplastic en ander gerecycled materiaal. Daarnaast zijn de isolatiechips gemaakt van polystyreen. Dit is een zuinig materiaal met een hoog isolerende werking. Hierdoor gaat het energieverbruik, en dus de CO2-uitstoot, flink omlaag. De isolatiechips kunnen rechtstreeks vanaf de fabriek naar de klant worden gebracht, waardoor er minder transport nodig is. Ook dit scheelt in de CO2-uitstoot.

De isolatiechips zelf zijn onverwoestbaar, en keer op keer te gebruiken. Bij een verhuizing kunnen de isolatiechips gewoon meeverhuizen. De 500 liter zakken waarin de isolatiechips worden vervoerd, zijn herbruikbaar én recyclebaar. Op de verpakking van 1500 liter zit statiegeld, om te voorkomen dat ze worden weggegooid. De DROWA isolatiechips zijn daarnaast ook los in bulk verkrijgbaar. In dit geval is er helemaal geen verpakking nodig.

Meer informatie over deze duurzame isolatie vindt u op www.drowa.nl.


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...