Woninginspectie-app levert Trivire tijdwinst

Woninginspectie-app levert Trivire tijdwinst

Gepubliceerd op:

Met apps kunt u het werk van uw medewerkers makkelijker maken. Corporatie Trivire heeft dat goed door en laat ook een app ontwikkelen. Met de nieuwe Woninginspectie-app kunnen mutatieopzichters zowel de vooropname, eindopname als de sleuteloverdracht verwerken via een tablet. De app zorgt ervoor dat afspraken met huurders automatisch worden verwerkt in een opnamerapport dat de corporatie vervolgens mailt naar de huurder. Handig?

Soorten apps
Voor woningcorporaties zijn 6 soorten apps  c.q. gebruik van tablets (zoals de iPad) van belang. Het varieert van het bijhouden van documenten tot en met een compleet community-management. Trivire richt zich met haar app op één van de 6 mogelijkheden, de procesaansturing. In de praktijk is dit een van de lastigste toepassingen omdat het doorgaans een koppeling tussen verschillende soorten bestaande en nieuwe ict-systemen vereist.

iPad training discussie
Bij verschillende corporaties ontstonden het afgelopen jaar flinke discussies over het wel of niet volgen van iPad-trainingen door medewerkers. Het individueel loopbaanbudget zou hiervoor niet bedoeld zijn. Juist door de opkomst van apps is het toch verstandig toe te geven aan de wens van medewerkers. Zij doen op deze manier ervaring op met een andere manier van werken.

Voordelen
Esther Hoveling, informatiemanager bij Trivire, vertelt over de voordelen van de nieuwe app. ‘De woninginspectie-app bespaart heel veel administratief werk: onze opzichters hoeven nu niet meer formulieren met de hand in te vullen en over te nemen op de computer; alles wordt vanuit de app automatisch verwerkt. Dat scheelt een opzichter al gauw een uur per dag.’

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...