WOONopMAAT bouwt nog eens 31 huur-wenswoningen

WOONopMAAT bouwt nog eens 31 huur-wenswoningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie WOONopMAAT uit Heemskerk gaat binnenkort nog eens 31 zogenaamde ‘huur-wenswoningen’ bouwen. Toekomstige huurders krijgen inspraak in hoe de woning er uiteindelijk uit gaat zien. Ze mogen daarbij zelf een aantal belangrijke keuzes maken. Huurders krijgen zo een maatwoning en seriematige woningen worden minder saai.

Bij de huur-wenswoningen mogen de toekomstige bewoners tot een bepaalde hoogte zelf beslissen hoe de inrichting en uitstraling zal worden. Zo mogen ze kiezen welke gevelsteen ze willen, hoe de voor- en achtergevel wordt ingedeeld en wat voor voordeur er komt. Ook hebben ze inspraak in de indeling van de woning. Ook hier geldt een vastgesteld aantal keuzemogelijkheden. Zo kunnen ze uiteraard niet vragen om de keuken op zolder uit te voeren. Het gaat in dit geval om twee kleine bouwprojecten van 14 en 17 woningen, die WOONopMAAT nog dit jaar opstart. Oplevering is gepland voor de zomer van 2014. De corporatie start in september met de selectieprocedure voor huurders die geïnteresseerd zijn in dit concept. De huurprijs van deze maatwerk huurwoningen zal rond de 600 euro liggen. Daarvoor krijgt de huurder een betaalbare woning waarin individuele wensen zijn verwerkt. Voor de omgeving zal de persoonlijke inbreng voor een afwisselend straatbeeld zorgen.

WOONopMAAT is niet de enige, maar wel één van de weinige corporaties die woningen op maat aanbieden aan huurders. De corporatie realiseerde eerder al 360 huur-wenswoningen. De positieve ervaringen van zowel huurders als verhuurder leidde tot dit tweede initiatief.

Bron: aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...
Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...
Vlasman B.V.
Woningcorporaties doen steeds vaker een beroep op Vlasman ...