De duurzaamste oplossing voor jouw woningbouwcorporatie

De duurzaamste oplossing voor jouw woningbouwcorporatie

Gepubliceerd op:

De energietransitie zet Nederland in beweging, waarbij woningen steeds duurzamer moeten worden. Jij zal voor jouw woningbouwcorporatie in afzienbare tijd tot een duurzame oplossing moeten komen. Of dit nu gaat om kleine of grote projecten, om bestaande woningen of nieuwbouwwoningen: wat is de meest geschikte oplossing? Wij vertellen je meer (in onze webinar).

Vermindering CO2-uitstoot
Vorig jaar presenteerde het kabinet het Klimaatakkoord, waarin de CO2-uitstoot als belangrijkste doel naar voren kwam. Nederland moet in 2030 minimaal 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990 en voor 2050 moet deze uitstoot met 95% gedaald zijn. Wat betekent dit voor woningbouwcorporaties?

Verduurzamingsopgave
Woningbouwcorporaties zijn al jaren hard bezig met de vraag hoe zij ruim 2,4 miljoen huurwoningen gaan verduurzamen. In de agenda van Aedes 2020 – 2023 is er afgesproken dat de gehele corporatiesector gemiddeld label B in 2021 gaat realiseren. Dit vloeit voort uit de afspraken uit het Energieakkoord uit 2013. De afspraken uit het Klimaatakkoord zijn daarop een aanvulling.

Praktijkvoorbeeld: oplossing voor verduurzamen
Woningstichting Openbaar Belang stond voor dezelfde opgave bij de appartementen aan de Eikenstraat en Iepenstraat in Zwolle. De woningen waren gedateerd, hadden een laag energielabel en het binnenklimaat was slecht. Van isolatie van de bouwkundige schil en binneninrichting tot installaties: alles moest aangepast worden. Om die reden is er gekozen voor het “vernieuwbouwen” van de woningen met de Ecolution Modul-AIR ventilatiewarmtepomp van Inventum, die de woningen op een duurzame manier verwarmt en ventileert.

Webinar “Duurzame oplossingen”
Tijdens onze webinar “Duurzame oplossingen” vertellen we je meer over onze duurzame oplossing de Ecolution Modul-AIR. Maar we kijken ook naar de voorkeursoplossingen van gemeenten, installateurs en aannemers zijn, zoals warmtenetten, zonnepanelen en warmtepompen.

Daarnaast geven we verschillende praktijkvoorbeelden. Wat verandert er aan het binnenklimaat? Hebben bewoners geluidsoverlast van een ventilatiewarmtepomp? En hoe zien de energielasten er uit?

We bespreken dit met je op dinsdag 23 juni 2020, van 10:00 tot 11:00 uur. Meld je gratis aan via inventum.com/webinars!

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...