Aralco introduceert vraaggestuurd ventileren op basis van CO2

Aralco introduceert vraaggestuurd ventileren op basis van CO2

Gepubliceerd op:

Energiezuinig ventileren levert een belangrijke bijdrage aan de steeds strengere EPC-normen. Daarnaast is de luchtkwaliteit en het thermisch comfort in het belang van de gezondheid van de bewoners essentieel. Onderzoek heeft bevestigd dat vraaggestuurde ventilatiesystemen met CO2-sensoren de beste resultaten geven. Daarom heeft Aralco NVS een serie intelligente ventilatiesystemen ontwikkeld: de OxyGreen CO2 in de uitvoeringen Light, Regular en Optimum. Deze systemen creëren een gezond binnenklimaat, zijn eenvoudig in bediening en besparen op energie.


Bij deze vraaggestuurde ventilatiesystemen wordt de afvoer mechanisch geregeld op basis van de binnenluchtkwaliteit (CO2-concentratie). CO2, dat bij mens en dier door te ademen ontstaat, is een prima indicator voor de menselijke aanwezigheid en de luchtkwaliteit in een woning. De toevoer van verse lucht geschiedt via zelfregelende toevoerroosters. De bediening anticipeert op het bewonersgedrag want deze is heel eenvoudig en nagenoeg automatisch.

Het basissysteem OxyGreen CO2 Light bestaat uit een zeer stille en energiezuinige gelijkstroomventilator en één CO2-sensor. Voor meer gebruikersgemak kunt u systeem OxyGreen CO2 Regular inzetten. Bij de Regular worden drie extra CO2-sensoren ingezet voor de slaapkamers. Hierdoor werkt het systeem volledig automatisch ongeacht waar men zich in de woning bevindt. Deze efficiëntere regeling zorgt voor een lager energiegebruik. Voor een nog hoger comfort en optimale energieprestatie kunt u systeem OxyGreen CO2 Optimum toepassen. Bij de Optimum wordt de woning in twee zones verdeeld en wordt een klepsturing toegevoegd. Bovendien heeft dit systeem zomernachtventilatie. In warme perioden wordt extra koele lucht toegevoerd voor een comfortabele nachtrust. Optioneel zijn voor alle systemen een unieke intelligente vochtsensor, handbedieningen en/of extra CO2–sensoren toe te voegen.

Voor de luchttoevoer levert Aralco NVS een groot assortiment zelfregelende ventilatieroosters. De roosters bieden een aantal unieke voordelen: de zelfregelende EPC-klep zorgt voor meer comfort en bespaart energie, de EasyClean® techniek verlaagt de exploitatiekosten en de suskasten VariaCoust EPC bieden de beste geluiddempende eigenschappen in de markt. Om de luchtkwaliteit te verbeteren is het eenvoudig monteerbare AerofilTM filter te plaatsen. Het filtert de binnenkomende lucht tegen fijn stof en pollen.


Informatie:

Aralco NVS
Textielstraat 18a
B- 8790  Waregem
+32 56 52 80 60
info@aralco.nl
www.aralco.nl


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...
SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...