Woningstichting maakt klanten en leveranciers zelfredzaam

Gepubliceerd op:

Steeds meer woningcorporaties kiezen ervoor om in de Corporatie Cloud te gaan. Ook woningstichting Het Grootslag uit Wervershoof gaat in de Corporatie Cloud werken. Met name de mogelijkheid om leveranciers en klanten zelfredzaam te maken is een belangrijke reden om met het innovatieve BPM-platform aan de slag te gaan. Zo gaan aannemers en klanten straks geïntegreerd onderdeel uitmaken van het reparatieverzoekenproces en kunnen zij onder meer hun eigen proces monitoren.

De corporatie uit Wervershoof kijkt voortdurend hoe ze haar processen en dienstverlening richting klanten kan verbeteren. Het is ook niet voor niets dat deze corporatie jaarlijks hoog scoort op het KWH-kwaliteitslabel voor woningcorporaties. Om het reparatieverzoekenproces efficiënter te maken gaat de corporatie uit Wervershoof nu in de Corporatie Cloud werken.

Naast het efficiënter werken wil Het Grootslag de Corporatie Cloud inzetten voor een betere informatievoorziening naar haar klanten. Via het klantportaal op de website kan een klant, zonder tussenkomst van de corporatie, een reparatieverzoek vastleggen waarna dit direct in het primaire systeem wordt verwerkt. Tevens kan de klant via de website van Het Grootslag zijn eigen reparatieverzoek monitoren.

Hans Kröger, directeur-bestuurder van Het Grootslag: “Als klantgedreven corporatie willen we de klant meer naar binnen brengen in beleid en uitvoering. Vandaar dat we de eigen inbreng van de klant gaan optimaliseren zodat deze meer inzicht in de procedure krijgt”.


Alexander Kooiman, coördinator Onderhoud bij Het Grootslag: “We willen klanten stimuleren om de verzoeken via het klantportaal op de website vast te leggen, zodat onze tussenkomst overbodig wordt. Los van het feit dat het proces dan efficiënter loopt, wordt de klant beter geïnformeerd. Zo ontvangen klanten straks via sms of mail informatie over de voortgang van de afhandeling van het reparatieverzoek. ”

Bertus Meijer, Programma Manager Corporatie Cloud “We zien dat corporaties die een kwaliteitslabel hebben en hier hoog op scoren, geïnteresseerd zijn in de Corporatie Cloud. Dit zijn namelijk de corporaties die heel bewust bezig zijn met het verbeteren van hun processen.”

Bron: NCCW

Een greep uit ons leveranciersregister

NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
Inventum Technologies
Veilig en vertrouwd. Dat is de zekerheid die Inventum biedt. Van boilers tot warmtepompen, voor nu en de toekomst.