Steelande Wonen bezuinigt fors op onderhoud

Steelande Wonen bezuinigt fors op onderhoud

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Steelande Wonen is gestopt met alle niet noodzakelijke uitgaven. De nieuwe interim-bestuurder Bas Maassen heeft deze maatregelen aangekondigd omdat de corporatie in financiële nood zit. Huurders zullen daar volgens Maassen wel wat van gaan merken.

In 2014 schrapt de corporatie voor 1,1 miljoen euro aan planmatig onderhoud waaronder schilderwerk of dakbedekking. Ook reparaties worden versoberd. Tevens worden geriefsverbeteringen zoals een extra toilet in een woning waar bijvoorbeeld de badkamer wordt opgeknapt, niet meer toegepast.

De huurdersorganisaties hadden al eerder aangegeven dat er veel zaken bij Steelande Wonen niet goed gaan. Er is sprake van erg veel onafgemaakte onderhoudsprojecten, de corporatie weigert al jaren een tweede `huurderscommissaris' in de raad van commissarissen te benoemen en de corporatie heeft een erg grote schuldenlast. Steelande Wonen is een fusie (per 1 november 2011) van woningstichting Talma uit Hoogezand-Sappemeer en Woonstade uit de stad Groningen. De corporatie heeft zo'n 4.000 woningen in onder andere Hoogezand-Sappemeer en Groningen.

Een greep uit ons leveranciersregister

H&S Betonwaren bv
H&S Betonwaren richt zich speciaal op vernieuwing daar waar het speciaal beton betreft...
Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...
Storax B.V.
STORAX B.V. is al meer dan 40 jaar de meest complete mattenindustrie met productie in Nederland ...