Meer maatschappelijk vastgoed dan winkels en kantoren

Meer maatschappelijk vastgoed dan winkels en kantoren

Gepubliceerd op:

Er is meer maatschappelijk vastgoed in Nederland dan kantoren en winkels bij elkaar. Dat is de opmerkelijke uitkomst van recent onderzoek. Het is voor het eerst dat de totale omvang van het maatschappelijk vastgoed in beeld is gebracht.

Het onderzoek is uitgevoerd door bbn adviseurs in opdracht van Bouwstenen. Bouwstenen is een landelijk platform voor maatschappelijk vastgoed, ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten,  POraad (basisscholen), MOgroep Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, Branchevereniging Kinderopvang en Aedes branchevereniging voor woningcorporaties. Met de verkenning willen Bouwstenen en bbn laten zien dat de huisvesting van scholen, kinderopvang, cultuur, sport, zorg en andere maatschappelijke diensten niet alleen maatschappelijk, maar ook economisch relevant is.

Er gaat jaarlijks een bedrag van € 14,3 miljard in het maatschappelijk vastgoed om. Dat is bijna € 2.000 per huishouden. Het totale oppervlak maatschappelijk vastgoed beslaat circa 83,5 miljoen vierkante meter. Ongeveer 70% heeft een onderwijs of zorgfunctie.  Maatschappelijk vastgoed krijgt echter niet de aandacht die het verdient. Uit eerder onderzoek blijkt dat de bezetting en de kwaliteit van maatschappelijk vastgoed verre van optimaal is. Op 8 november 2011 stelt het werkveld een Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012 op.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Midglas
Met veel ervaring verzorgen wij al sinds 1911 soepel het schadeherstel en schademanagement van onze relaties ...