Woonbond: Lagere huurstijging belangrijk voor betaalbare huren

Woonbond: Lagere huurstijging belangrijk voor betaalbare huren

Gepubliceerd op:

De Woonbond is van mening dat huurders wel degelijk gebaat zijn bij lagere huurstijgingen. De bond reageert hiermee op het onderzoek van Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Volgens PBL hebben corporaties slechts beperkte invloed op betaalrisico's bij huurders door huren minder hard te late stijgen.

Volgens de Woonbond is het aantal huurders dat financieel in de knel zit veel groter dan alleen de huurders met betaalrisico's en dat matiging van de huurstijging door corporaties belangrijk is voor het betaalbaar houden van huren. Het PBL becijfert dat 12% van de huurders een betalingsrisico loopt. Door de huurprijsstijging te matigen loopt dit beperkt terug.

Uit een onderzoek dat de Woonbond in 2013 liet uitvoeren bleek dat ongeveer een derde van de hurende huishoudens met financiële problemen kampt. Zij kunnen na het betalen van de woonlasten andere onvermijdbare kosten niet of nauwelijks opbrengen. Met matigen van de huurstijgingen zijn deze huurders wel degelijk geholpen. Voor verhuurders zijn dit niet allemaal huurders met betaalrisico's, maar het zijn wel huishoudens die door de hoge huren in armoede leven.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Klaar is Case
Met verduurzaming op hoog niveau is uw project klaar voor veertig jaar...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...