Vestia sluit renovatiewoningen aan op stadswarmte

Vestia sluit renovatiewoningen aan op stadswarmte

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Vestia en energiebedrijf Nuon hebben een overeenkomst ondertekend waarin is vastgelegd dat bestaande woningen worden aangesloten op het warmtenet in Rotterdam-Zuid. Het gaat om 144 appartementen in Rotterdam-Zuid die de komende maanden gerenoveerd worden. Naar verwachting kunnen de Rotterdammers dit najaar gebruik maken van stadswarmte.

Het is in Rotterdam-Zuid de eerste keer dat bestaande woningen een eigen aansluiting op stadswarmte krijgen. Normaal wordt het warmtenet aangelegd om nieuwbouw op aan te sluiten, maar door de economische crisis zijn er de afgelopen jaren minder nieuwbouwwoningen gebouwd. Er is daarom naar een manier gezocht om ook bestaande bouw te laten profiteren van stadswarmte. Voor Vestia en Nuon is duurzaamheid de drijfveer achter het project in Zuidwijk.

Rotterdam heeft door zijn industrie een enorme hoeveelheid restwarmte beschikbaar. Omgerekend voor ruim 1 miljard kubieke meter aardgas. Deze restwarmte gaat nu voor een groot deel `de lucht in' of wordt geloosd in oppervlaktewater. Dankzij wijkwarmtenetten wordt de restwarmte hergebruikt in woningen voor warm water en verwarming. De warmte is nu alleen nog afkomstig van afvalverwerker AVR in Rozenburg. In de toekomst zullen meer bedrijven warmte gaan leveren. Uiteindelijk zullen die de komende jaren 150.000 woningen voorzien van milieuvriendelijke stadswarmte.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Dutch Solar Systems
Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame ...
Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...