Liftonderhoud: woonkwaliteit en mobiliteit behouden met tijdelijke liften en drempelhulpen

Liftonderhoud: woonkwaliteit en mobiliteit behouden met tijdelijke liften en drempelhulpen

Gepubliceerd op:

Zes weken geen lift door liftonderhoud? Voor de bewoners van een wooncomplex in Den Haag was dat geen optie. Voor de appartementen en zorgwoningen in het complex zocht de woningcorporatie tijdelijke liften om de woonkwaliteit te behouden. RECO Lift Solutions heeft hiervoor twee tijdelijke personenliften gemonteerd met oprijplaten en drempelhulpen op elke looproute voor drempelvrije toegang.

Het belang van tijdelijke liften voor toegang tot eigen woning en de woonkwaliteit
Voor de meeste bewoners van de eerste verdiepingen is het vaak geen probleem om de trap te nemen. Maar voor bewoners van bijvoorbeeld een 6e verdieping is het een heel ander verhaal. Bezorgdiensten leveren meestal niet aan de deur als er geen lift beschikbaar is. En zelf de boodschappen tillen is na twee weken ook geen pretje meer. Heeft een bewoner een fysieke beperking waardoor hij of zij geen trap kan lopen? Dan is de toegang tot eigen woning helemaal weg. Zelfs als de bewoner op de eerste verdieping woont. Daarom is het zo belangrijk dat er een tijdelijke lift klaar staat wanneer de vaste lift buiten werking gesteld wordt.

Twee tijdelijke personenliften voor appartementen en zorgwoningen
Het wooncomplex in Den Haag bestaat uit een hoog gedeelte van zes verdiepingen en een lager gedeelte van twee verdiepingen. Voor het hogere gedeelte heeft RECO Lift Solutions een tijdelijke personenlift geplaatst met een liftcapaciteit van 12 personen. Omdat er in het lagere gedeelte vooral zorgwoningen gevestigd zitten, is hier ook een lift geplaatst. Deze liften hebben een ruime cabine voor allerlei hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen en indien nodig, een brancard. De liften zijn in twee werkdagen gemonteerd.

100% drempelvrij van straat tot voordeur met oprijplaten en drempelhulpen
Met 20 jaar ervaring in liftverhuur voor de woningbouw en in de zorg, weet RECO Lift Solutions dat er meer nodig is dan een tijdelijke lift. Om een pand toegankelijk te houden wordt direct naar de interne looproutes gekeken. Want op een tijdelijke route kunnen drempels liggen waar de bewoners normaal gesproken niet overheen hoeven. Bij het wooncomplex in Den Haag heeft RECO Lift Solutions daarom op elke verdieping oprijplaten en drempelhulpen geplaatst. Zowel bij de tijdelijke personenliften als in de wandelgangen. Daarmee behoudt elke bewoner een looproute die 100% drempelvrij is.

Ook uw pand 100% drempelvrij houden tijdens liftonderhoud? Ga naar RECO-Lift.eu voor meer informatie of bel direct 0182 74 40 50 voor een afspraak met een adviseur.

    

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...