Amsterdamse corporaties renoveren 2.600 woningen

Amsterdamse corporaties renoveren 2.600 woningen

Gepubliceerd op:

De Amsterdamse woningcorporaties gaan bijna 2.600 sociale huurwoningen renoveren. De woningen zijn verspreid over zes Amsterdamse buurten. De omvangrijke aanpak kost de corporaties in totaal 192 miljoen Euro. Daarnaast is per corporatie 5 miljoen Euro (opgeteld 30 miljoen) beschikbaar uit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

De corporaties - Stadgenoot, De Key, Ymere, Rochdale, Eigen Haard en De Alliantie - pakken nu door in wijken waar al langere tijd plannen waren voor renovaties. Door de extra impuls vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting kan op drie hoofdpunten resultaat worden bereikt. Verduurzaming, verbetering van de woonkwaliteit en investering in de monumentale staat van de sociale huurwoningen.

Het gaat om wijken in Oost, West, Nieuw-West, Noord en Zuidoost. In maart 2015 stemde  de gemeenteraad in met het voorstel van de corporaties en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties aan de Commissie Stimuleringsfonds. Hierdoor kwam het budget van 30 miljoen euro beschikbaar uit het Stimuleringsfonds met als doel een impuls te geven aan renovaties van sociale huurwoningen in zwakkere buurten. Ruim een jaar later zijn alle renovatieplannen van de corporaties bekend. Ze zijn ook goedgekeurd door huurders en gemeente en inmiddels in gang gezet óf gaan binnenkort van start.

Een greep uit ons leveranciersregister

SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...