Verduurzaming van sociale woonwijk in Capelle aan den IJssel

Verduurzaming van sociale woonwijk in Capelle aan den IJssel

Gepubliceerd op:

In Capelle aan den IJssel heeft BAM WONEN, in opdracht van woningcorporatie Havensteder, een ambitieus project opgestart. Ze verduurzamen 432 sociale huurappartementen en portiekflats. De woningen dateren uit de jaren zestig en krijgen een flinke opfrisbeurt. DUCO draagt haar steentje bij en installeert er 432 DucoBox Reno units en 143 Duco RoofFans.

De woningen krijgen een hedendaagse uitstraling met vernieuwde, beter zichtbare en veiligere ingangen. Binnen verbetert BAM zowel de isolatie als de ventilatie. Daardoor stijgt de gemiddelde energiezuinigheid van de woningen naar label A.
Deze aanpassingen verhogen niet alleen het wooncomfort, maar zorgen ook voor lagere energiekosten voor de bewoners. Bovendien worden alle woningen voorzien van HR++-glas en nieuwe radiatoren met individuele thermostaten.
Vroeger waren de woningen voorzien van een collectief ventilatiesysteem met 143 dakventilatoren. DUCO brengt hier verandering in en installeert in elk appartement een DucoBox Reno.

De keuze voor een individueel vraaggestuurd ventilatiesysteem met CO²-sensoren toegepast in zowel de woonkamer als hoofdslaapkamer van elke woning, heeft aanzienlijke voordelen voor de bewoners. Aangezien de woning geventileerd wordt op basis van persoonlijke behoefte, is een beter binnenklimaat en verbeterde luchtkwaliteit een logisch gevolg.

De oude dakventilatoren werden allemaal vervangen door de Duco RoofFan. Deze ondersteunen de werking van de eerder vernoemde individuele ventilatiesystemen. De DucoBox Reno blaast de vervuilde lucht uit in de schacht, waarna de Duco RoofFan die verder omhoog trekt. Op deze manier voorkomen we ongewenste stankoverdracht tussen de woningen en optimaliseren we de ventilatieprestaties.

De installatie van de producten werd uitgevoerd door een ervaren installateur, die de voordelen van de DUCO oplossingen benadrukte Robin Vergoossen van RenovAir.
"De DucoBox Reno biedt tal van voordelen ten opzichte van andere systemen op de markt. Mede dankzij de compacte inbouwhoogte. Het installeren ervan is eenvoudig en het afstellen van de MV-box kan nauwkeurig gebeuren via de druktoetsen aan de buitenkant. Het verwijderen van de deksel is zelfs overbodig. Ook is de Duco RoofFan heel makkelijk te installeren. Zeker omdat de dakventilator zo’n lichtgewicht is.”

Dankzij dit renovatieproject wonen de bewoners binnenkort opnieuw in een comfortabele en duurzame sociale huurwoning in een wijk waar ze trots op kunnen zijn. De verwachting is dat de woningen zullen worden opgeleverd in de zomer van 2025.

   Een greep uit ons leveranciersregister

Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...