Corporatieportaal: ook voor Vrije Sector Huur (VSH)

Corporatieportaal: ook voor Vrije Sector Huur (VSH)

Gepubliceerd op:

Notapp heeft zijn Corporatieportaal voor de ondersteuning bij de verkoop van corporatiewoningen uitgebreid. Deze online workflow begeleidt nu ook het proces van het verhuren van Vrije Sector Huurwoningen. Verschillende corporaties maken er inmiddels succesvol gebruik van.

Woningcorporaties verhuren in toenemende mate ook woningen in de Vrije Sector. In de praktijk blijkt echter dat corporaties moeite hebben met de automatisering van de workflow voor Vrije Sector Huur (VSH). Daarom heeft Notapp zijn Corporatieportaal ook geschikt gemaakt voor het verhuurproces van dit type woningen. Corporatie Nijestee in de stad Groningen vertelt over haar ervaringen.

Hele korte lijnen
Bij de verhuur van woningen in de vrije sector zijn meerdere afdelingen van Nijestee betrokken. De ene afdeling zet de personalia van de huurder in de workflow, de volgende gaat aan de slag met het huurcontract, et cetera. “We vinden het handig om met alle partijen in één systeem te werken,” vertelt Olga Valkema, Hoofd Verkoop Nijestee. Dankzij Corporatieportaal krijgen de betreffende medewerkers automatisch een seintje. De directeur kan de overeenkomst eenvoudig online vanaf zijn thuisadres accorderen. “Corporatieportaal is heel efficiënt. Binnen de organisatie is iedereen direct op de hoogte van wat hij moet weten. We hebben nu hele korte lijnen,” aldus Valkema.

Publicatie op Funda
De beschikbare Vrije Sector Huurwoningen van Nijestee zijn behalve op hun eigen site ook te zien op Funda en Pararius. De plaatsing van de woningadvertenties op Funda en Pararius verloopt via Corporatieportaal tegen scherpe tarieven. Wanneer de corporatie een e-mail ontvangt van een geïnteresseerde huurder, neemt Nijestee contact met hem op. De huisbezichtigingen voert deze corporatie zelf uit. Zodra een huurder daadwerkelijk gaat huren, komt hij met alle bijbehorende gegevens in Corporatieportaal. Ook zijn er eenvoudig en snel statusoverzichten en kwartaalrapportages te genereren over hoeveel woningen leegstaan en hoelang. Valkema: “Binnen de hele organisatie weten we met één druk op de knop wat de status is!”

Nijestee
Met ruim 14.000 huurwoningen en 22.000 huurders is Nijestee de grootste corporatie in de stad Groningen. In vrijwel alle wijken biedt deze corporatie woningen aan. Samen met bewoners, de gemeente, andere corporaties en hulpverleningsinstellingen werken 170 medewerkers van Nijestee aan nieuwbouw, wijkvernieuwing, verduurzaming, leefbaarheid en participatie. Nijestee verhuurt jaarlijks ongeveer 100 Vrije Sector Huurwoningen.

Nijestee
https://www.nijestee.nl/ik-zoek

Meer informatie over alle diensten van Notapp voor woningcorporaties?
https://www.notapp.nl/diensten

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende demo?

Bel Jan van den Dungen of Henk Crouwel: 088 66 82 820 of mail: info@notapp.nl  -  www.notapp.nl


Een greep uit ons leveranciersregister

Vasco Group
Vasco is een totaalaanbieder van verwarmings- en ventilatieoplossingen met verkoopactiviteiten in Europa ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...