As Bêste kent geen 'nee', en neemt alles uit handen!

As Bêste kent geen 'nee', en neemt alles uit handen!

Gepubliceerd op:

Of As Bêste ook lood in drinkwater onderzoek deed vroegen ze zich af bij een opdrachtgever. Tot het moment van de vraag was het antwoord ‘nee’, maar aangezien ze bij As Bêste dat woord het liefst vermijden, werd de vraag intern bekeken en besproken. Het resultaat: het bedrijf doet inmiddels lood in drinkwater onderzoek en steeds meer opdrachtgevers weten hun weg naar het inventarisatie & adviesbureau uit Heerenveen te vinden. 

Commercieel manager bij As Bêste Marinus Nijhof: “We zijn bereid alle opties te bekijken en open te houden, maar alleen als we kwaliteit kunnen leveren.”

Het lood in drinkwater onderzoek past mooi in het palet aan werkzaamheden dat al bij As Bêste was ondergebracht. “We hebben ook veel bouwexpertise in huis. Naast lood in drinkwater onderzoek, is het een kleine stap om ook onderzoek te doen naar waar bijvoorbeeld de leidingen lopen. Zo kunnen we advies geven over de aanpak bij het vervangen van leidingen, mocht dat nodig zijn. Dat maakt het voor bijvoorbeeld woningcorporaties en pandeigenaren een stuk interessanter bij ons aan te kloppen. We doen niet alleen inventarisaties, maar ook onderzoek en advies”.

Asbest en chroom-6
As Bêste is begonnen als inventarisatie- en adviesbureau op het gebied van asbest. Nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Bij sloop- of renovatiewerkzaamheden aan een bouwwerk of object van vóór 1994 is het wettelijk verplicht vooraf een asbestinventarisatie uit te voeren. Een gecertificeerd bedrijf, zoals As Bêste, moet zo’n asbestinventarisatie uitvoeren en kan dan op basis van een rapportage advies geven over een plan van aanpak voor het verwijderen van asbest.

Het bedrijf is ook specialist in onderzoek naar de toepassing van chroom-6. “Er wordt steeds meer bekend over de gevolgen van het gebruik van chroom-6 in materialen als verf, hout, plastic en metaal. Asbest is heel direct te herleiden naar de ziektes die je ervan kunt krijgen, bij chroom-6 is dat minder direct te herleiden. Inmiddels is wel duidelijk dat de bewerking van chroom-6 houdende stoffen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. As Bêste is specialist in het doen van onderzoek en de daarbij behorende rapportage. Op basis van analyseresultaten en waarnemingen geven onze specialisten een concreet advies om chroom-6 problemen op te lossen.”

QR-code
Een laatste innovatieve ontwikkeling bij As Bêste is een door het dochterbedrijf Safety Center Nederland B.V. ontwikkelde QRbeheersysteem. “In de meterkast en overige technische ruimtes hangen vaak legio boekjes en papieren of juist geen documentatie met betrekking tot werkzaamheden die er zijn geweest. Wij willen die vervangen door een QR-code. De QR-code is natuurlijk niet nieuw, maar binnen de branches waarin wij acteren is dit concept redelijk uniek. Op deze manier zorgen we voor een georganiseerde en laagdrempelige toegang tot de informatie die noodzakelijk is bij het betreden van een ruimte waar bronnen en/ of werkzaamheden zijn of zijn geweest. Het mooie aan het systeem is dat je eigenlijk alle informatie kunt toevoegen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de afmetingen van de verschillende ruimtes in een woning, het onderhoud aan de cv-ketel of vervanging van onderdelen van installaties. Wij voeren het in, dus opdrachtgevers hoeven er zelf niets meer te doen dan de gegevens aan ons door te geven. Het is een goedkope en gemakkelijke manier om belangrijke informatie te verzamelen en raadplegen. Alle betrokken partijen hebben er baat bij.”Marinus Nijhof, Commercieel Manager

Een greep uit ons leveranciersregister

Ibis Power
Hernieuwbare energie voor de mensen ...
Orcon
Een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat met de woningbouw ventilatiesystemen van Orcon ...
Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...