Plat dak? Kies voor duurzaamheid

Plat dak? Kies voor duurzaamheid

Gepubliceerd op:

Een nieuw dak, of uw dak laten renoveren? Dat is hét moment om eens te kijken welke extra mogelijkheden het dak u kan bieden. Een kwaliteitsdak beschermt u niet alleen jarenlang tegen weer en wind, het kan zoveel meer! Denk daarbij aan: isolatie, zonnepanelen, groene daken, daktuinen, dakterrassen etc. Niet alleen goed voor de portemonnee, het biedt ook comfort en draagt bij aan het welzijn van mens en dier.

Isolatie
Aangezien warmte naar boven gaat, is het isoleren van het dak de beste keuze. De mogelijkheden voor goede dakisolatie zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Goede isolatie van het dak kan tot aanzienlijke besparingen van stookkosten leiden en de CO2-uitstoot verminderen. Het zou dan ook een gemiste kans zijn om bij een nieuw of te renoveren dak niet te kiezen voor optimale isolatie.

Energie opwekken
Een dak kan door het plaatsen van zonnepanelen een bijdrage leveren aan het milieuvriendelijk opwekken van energie. Daarbij is het belangrijk om niet alleen te letten op de kwaliteit van de zonnepanelen zelf, maar ook op de kwaliteit van het dak. Het dak moet immers wel bestand zijn tegen de extra belasting door het gewicht van de zonnepanelen. Ook moet het dak geschikt zijn voor het reguliere onderhoud van de zonnepanelen.

Groene daken
Begroeide daken zijn niet alleen esthetisch fraai, maar hebben ook andere voordelen zoals waterbuffering en watervertraging, verbetering van de luchtkwaliteit, vermindering van geluidsoverlast, bescherming van de dakbedekking en waardeverhoging van het pand. Daarbij kunt u denken aan mossedumdaken, maar er is tegenwoordig nog zoveel meer mogelijk. Er worden complete daktuinen aangelegd, compleet met heerlijke terrassen en veel verschillende planten. Dit laatste is niet alleen mooi en gezond voor mensen, ook veel dieren profiteren daarvan. Uit onderzoek is gebleken dat o.a. bijen en vlinders er enorm door worden geholpen.

Kwaliteit en zekerheid
Voor optimale zekerheid over zowel de kwaliteit van het dak, als over de garanties op het dak en alles wat erop komt, kiest u voor een DAKMERK dakaannemer. Essentieel is immers dat het dak goed is en geschikt voor de gewenste multifunctionele toepassing - want het moet extra gewicht kunnen dragen en gegarandeerd waterdicht blijven. Daarom wordt er altijd een eindinspectie gedaan door Kiwa BDA voordat het multifunctionele deel wordt aangebracht: dit geeft de zekerheid dat het dak helemaal goed is.

Een DAKMERK-dakaannemer biedt naast aantoonbare kwaliteit ook een 10 jaar waterdichtheidsgarantie, die wordt gewaarborgd door een Waarborgfonds. Bovendien is het mogelijk om een verzekering af te sluiten voor het multifunctionele deel, de DAKMERK MULTI garantie. Bij eventuele problemen met de waterdichtheid wordt het verwijderen en weer aanbrengen van het multifunctionele deel volledig vergoed.

Meer informatie en een actueel overzicht van gecertificeerde dakaannemers vindt u op www.dakmerk.nlEen greep uit ons leveranciersregister

Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...