Woningbouw en huurders naar de rechter over schotels

Gepubliceerd op:

De Woningbouw en vijf huurders in het centrum van Weesp gaan een bodemprocedure starten om te kijken of het schotelverbod van de woningcorporatie juridisch wel klopt. De Woningbouw doet dit in goed overleg met de huurders en betaalt alle kosten. “Zo nemen we straks geen verkeerde beslissingen en vermijden we kans op claims achteraf”, aldus Barry Jaspers van de corporatie.

Begin dit jaar sommeerde De Woningbouw alle huurders in het centrum om binnen korte tijd alle satellietschotels weg te halen. De corporatie vindt de schotels lelijk en wil dat ze uit het straatbeeld verdwijnen. Dit verbod zorgde voor veel protest en er werden honderden handtekeningen  door boze huurders verzameld.

In de afgelopen maanden hebben er een aantal gesprekken plaatsgevonden met huurders. Vijf daarvan weigeren hun schotels weg te halen. Om duidelijkheid over het verbod te krijgen, is er nu dus een rechtszaak gestart. Jaspers: “Aan de hand van de uitkomst gaan we ons toekomstig beleid bepalen.” De uitspraak wordt over enkele maanden verwacht. 

Bron: WeesperNieuws

 

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...