Iedereen kiest voor de beste dakconstructie! Met Ubbink Dakconstructie Bescherming

Iedereen kiest voor de beste dakconstructie! Met Ubbink Dakconstructie Bescherming

Gepubliceerd op:

Een gezonde, goed ontworpen en vakkundig gebouwde dakconstructie is pas echt goed als het deskundig water- en luchtdicht is afgewerkt en voldoende kan ventileren. Warmte moet binnen blijven, terwijl we vocht, wind en ongedierte buiten willen houden. Om uw dakconstructie te beschermen, de levensduur te verlengen en een gezond binnenklimaat te garanderen voor uw bewoner, biedt Ubbink een breed assortiment producten op het gebied van lucht- en waterdicht bouwen, dakconstructieventilatie en beschermingsproducten.

Lucht- en waterdicht bouwen
Lucht- en waterdicht bouwen is het dichten van ongewenste openingen in de schil van een gebouw. Denkt u bijvoorbeeld aan kieren en naden tussen de verschillende bouwelementen. Luchtdicht bouwen is noodzakelijk om inwendige condensatie uit te sluiten. Inwendige condensatie kan ontstaan doordat koude/droge lucht in contact komt met de warmere/vochtige lucht. De risico’s en gevolgen van inwendige condensatie zijn bijvoorbeeld; schimmel, houtrot en een vermindering van de prestatie van isolatiematerialen. Waterkering voorkomt dat vocht en water in contact komen met de constructie.

Dakconstructieventilatie en bescherming
Goede ventilatie is ook essentieel om de dakruimte droog te houden en schade te voorkomen. Een goede dakconstructieventilatie creëert een efficiënte luchtstroom van de dakvoet naar de nok, om onderdakse vochtproblemen te voorkomen. Ventilatie tussen dakpan en dakbeschot is vereist voor het kwaliteitsbehoud van de totale constructie in verband met de afvoer van vocht in deze ruimte.

Relatie gezondheid en binnenklimaat
Het ziekteverzuim en de zorgkosten van bewoners van huizen met een slecht binnenklimaat zijn aantoonbaar hoger dan die van bewoners van huizen met een gezond binnenklimaat. Investeren in duurzame verbeteringen van het binnenklimaat loont dus, zo blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Dit onderzoek toont aan dat er een verband is tussen de verblijfsduur in een slecht binnenklimaat en de ziektefrequentie en -duur van een bewoner. Veel voorkomende ziektebeelden zijn; astmaklachten en allergieën, zo constateert de GGD.

Eisen, normen en richtlijnen
Ubbink biedt een compleet assortiment voor dakconstructieventilatie, geschikt voor nieuwbouw en renovatie voor hellende daken met pannenafwerking. Deze producten voldoen aan alle reële praktijkeisen. De materialen zijn bestand tegen weersinvloeden en zijn duurzaam. Met de dakconstructieventilatie producten van Ubbink voldoet u aan de geldende eisen, normeringen en richtlijnen met betrekking tot ventilatie van hellende dakconstructies.

Productadvies op maat
Ubbink denkt graag met u mee over het vinden van nieuwe oplossingen voor de continu veranderende woonwensen, nieuwe regels of nieuwe technieken! Heeft u vragen of wilt u meer weten over dakconstructie bescherming? Neem dan contact op met de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 of productadvieslijn@ubbink.nl.

Ubbink, voor uw gemak!

www.ubbink.nl/dakconstructiebescherming

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...