Waardwonen plaatst 1500 zonnepanelen op daken huurwoningen

Waardwonen plaatst 1500 zonnepanelen op daken huurwoningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Waardwonen plaatst dit jaar 1500 zonnepanelen op verschillende huurwoningen in de gemeente Lingewaard en in Millingen aan de Rijn. Per woning komen er zo’n 8- 10 zonnepanelen op het dak. In totaal investeert de corporatie 9 miljoen euro in energiebesparende maatregelen.

Op dit moment zijn de werkzaamheden aan de circa 200 woningen bijna gereed. De isolerende maatregelen en de zonnepanelen zorgen voor een flinke verlaging van de energielasten voor de bewoners.

Naast het plaatsen van zonnepanelen voert Waardwonen ook andere isolerende maatregelen uit. Zo krijgen de woningen naast panelen ook dak-, gevel- en vloerisolatie. Per woningcomplex wordt bekeken wat nodig is. Waardwonen vindt energiebesparing belangrijk om de woonlasten voor de huurders laag en betaalbaar te houden. Daarom investeert de corporatie in energiebesparende maatregelen. Daarnaast wordt daarmee de uitstoot van koolzuurgas (CO2) verminderd.

In 2020 wil de corporatie het gehele woningbezit op een gemiddeld energielabel B brengen. In totaal worden hiervoor aan 1300 woningen energiebesparende maatregelen aangebracht. De maatregelen zijn mede mogelijk dankzij een subsidie van de provincie Gelderland. De Gelderse Investeringsimpuls draagt niet alleen bij aan verduurzaming van woningen, maar creëert ook extra werkgelegenheid in de bouw (in totaal naar schatting 600 banen en 150 leerlingwerkplaatsen).

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...