Amsterdam wil stop verkoop corporatiewoningen

Amsterdam wil stop verkoop corporatiewoningen

Gepubliceerd op:

De Amsterdamse gemeenteraad stemt in met een motie om verkoop en liberalisatie van sociale huurwoningen van woningcorporaties stop te zetten in wijken waar een tekort aan sociale huurwoningen dreigt.

Eerder legden gemeente, corporaties en huurdersorganisaties in samenwerkingsafspraken al vast om maatregelen te nemen voor wijken waarvan het aandeel van de huurwoningen lager of gelijk is aan 35% van de woningvoorraad. Amsterdamse huurdersorganisaties pleiten al langer voor het in stand houden van voldoende sociale huurwoningen in wijken.

Meerderheid voor gemengde wijken
GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, Partij voor de Ouderen en de SP stemden voor de motie om de verkoop en liberalisatie van sociale huurwoningen te stoppen. Alleen CDA, D66 en de VVD stemden tegen en hiermee was er een meerderheid voor de oproep om de verkoop en liberalisatie te stoppen.

Woonbond: meer sociale huurwoningen nodig
De Woonbond is blij met de aangenomen motie. Landelijk daalde het aantal sociale huurwoningen bij corporaties de afgelopen jaren fors, terwijl de vraag naar betaalbare huurwoningen juist toeneemt. Directeur van de Woonbond Ronald Paping: “We hebben juist meer sociale huurwoningen nodig. Initiatieven om de inkrimping van de sociale huursector aan banden te leggen juichen wij dan ook toe. Hopelijk kan deze motie als inspiratie dienen voor andere gemeenten.”

Bron: Woonbond.

Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...