WoningNet onderzoekt spoedzoekers

WoningNet onderzoekt spoedzoekers

Gepubliceerd op:

Veel corporaties zoeken naar de beste manier om woningzoekenden te helpen die snel een woning nodig hebben. Inzicht in de achtergrond, wensen en zoekgedrag van deze woningzoekenden is belangrijk om effectieve oplossingen voor hen te kunnen inzetten. WoningNet onderzocht daarom 700 spoedzoekers in Amersfoort.

De onderzochte spoedzoekers maakten meestal deel uit van een meerpersoonshuishouden, waren tussen de 28 en 55 jaar oud en hadden een relatief laag huishoudinkomen. Salaris uit werk was bij 70 procent van deze groep de voornaamste bron van inkomen.

Combinatie van oorzaken
Woningzoekenden zonder haast hebben meestal  1 reden waarom zij willen verhuizen. Bij spoedzoekers is vaak sprake van een combinatie van oorzaken die leidt tot een urgente verhuiswens. Zo speelt bij 1 op de 4 een relatiebreuk een grote rol. Bij de mensen zonder spoed speelt dat bij 1 op de 25. Gezondheids-, psychische, sociale of financiële problemen komen daarnaast bij spoedzoekers twee keer zo vaak voor als bij woningzoekenden zonder haast.

Woonwensen aanpassen
Omdat het lastig is snel een woning te vinden, stelt 90 procent van de spoedzoekers zijn oorspronkelijke woonwensen bij. Spoedzoekers zijn het eerst bereid concessies te doen aan het aantal kamers, de grootte van de woning en de huurprijs. Over de locatie en de kwaliteit van de woning blijven zij kritisch.

Meer lezen
De uitkomsten van dit onderzoek kunnen u helpen om effectief beleid voor spoedzoekers in uw werkgebied te formuleren. Download hier WoningNet onderzoekt Spoedzoekers om meer te lezen over dit onderwerp. Om van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van onderzoek naar spoedzoekers in uw werkgebied, voor advies over effectieve oplossingen, of een hard copy van deze publicatie, kunt u WoningNet mailen.


Een greep uit ons leveranciersregister

Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...
Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...