Corporaties doen het goed in duurzaamheid

Corporaties doen het goed in duurzaamheid

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties hebben in 2012 twee keer zo veel zonnepanelen geplaatst als in het jaar ervoor. Het aantal woningen met een energielabel van E of lager daalde en er werden meer energielabels van C of hoger toegekend. Het betekent dat de energieprestaties van huurwoningen flink verbetert.

Dat blijkt uit SHAERE, de energieprestatiemonitor van Aedes. Daarin staat dat corporaties in 2012 op 11.500 woningen zonnepanelen plaatsten. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011, toen nog 5.900 huizen werden voorzien van zonnepanelen. Van ruim 250.000 huurwoningen verbeterden de energieprestaties dusdanig dat het energielabel ‘groener’ werd, veel meer dan in 2011. Het aantal woningen met een A- en B-label steeg in 2012 met respectievelijk 52 en 23 procent. De meeste huurwoningen, bijna een derde van het totaal, beschikken nog over een C-energielabel. In het Convenant Energiebesparing Huursector van juni 2012 is afgesproken dat corporatiewoningen eind 2020 gemiddeld een energielabel B hebben. Corporaties hebben daar de afgelopen twee jaar flink in geïnvesteerd, maar het tempo is nog niet hoog genoeg om de doelstellingen uit het convenant te halen. Daarvoor moeten jaarlijks nog meer woningen energiezuiniger worden gemaakt. Door het verslechteren van de financiële situatie bij veel corporaties is het de vraag of zij de komende jaren voldoende kunnen investeren.

De Sociale Huursector Audit en Evaluatie van Resultaten Energiebesparing (SHAERE) is de officiële monitor van het Convenant Energiebesparing Huursector. In deze database staan alle energieprestatiegegevens van ruim 1,8 miljoen sociale huurwoningen. SHAERE geeft inzicht in onder andere het totale energieverbruik, CO2-uitstoot, de gemiddelde Energie Index (EI) en het gemiddelde label van de deelnemende woningcorporaties.

Bron: aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Notapp
Met onze diepgaande kennis van registergoed zorgen we voor een soepele samenwerking tussen alle partners ...
ATAG Verwarming Nederland
ATAG als uw langetermijnpartner ...
Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels ...