Duurzame energie aantrekkelijker voor huurders

Duurzame energie aantrekkelijker voor huurders

Gepubliceerd op:

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) wil dat zelf energie opwekken aantrekkelijker wordt voor mensen die in een huurhuis wonen. Huurders met zonnepanelen op hun dak van de verhuurder, kunnen vanaf volgend jaar in aanmerking komen voor korting op de energiebelasting.

“Het wordt steeds aantrekkelijker om te investeren in je eigen energieopwekking, bijvoorbeeld via zonnepanelen”, aldus de bewindsman. “Bij koopwoningen krijg je nu al belastingkorting als je zonnepanelen plaatst. Vanaf volgend jaar geldt dat ook voor mensen die zonnepanelen meehuren met hun huis.” Voordeel voor huurders is dat de opgewekte stroom vrijgesteld wordt van energiebelasting, ook al wordt deze feitelijk geleverd door de verhuurder. Huurders betalen hierdoor vijf tot zeven cent per Kilowattuur minder dan wat ze normaal aan hun elektriciteitsmaatschappij zouden betalen.

Nu nog worden alleen huiseigenaren en huurders die eigen panelen op het dak hebben, vrijgesteld van de energiebelasting. Belangrijkste regel nu is dat er geen derde partij bij de opwekking en levering is betrokken. De elektriciteit moet voor eigen rekening zijn opgewekt en direct via de eigen meterkast binnenkomen. Met de nieuwe maatregel worden door de verhuurder geplaatste zonnepanelen gezien als onderdeel van het verhuurde object.

Een greep uit ons leveranciersregister

Roto dakramen
Beter Roto. Omdat de beste BENG-waardes enkel gehaald worden met professionele producten ...
Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...
TRIM Trading BV
De Homebox past nagenoeg in iedere deur of kozijn, nieuw of bestaand ...