Rookmelder verplichting in alle bestaande woningen

Rookmelder verplichting in alle bestaande woningen

Gepubliceerd op:

Sinds Juli 2022 zijn rookmelders verplicht. Er bestaat al een rookmelderplicht voor nieuwbouw maar nu is het voor bestaande bouw ook verplicht om op iedere verdieping van het huis één rookmelder te hebben hangen.

Om een constante en langdurige beveiliging te waarborgen adviseren wij rookmelders met een batterijlevensduur gelijk aan de levensduur van de rookmelder, namelijk 10 jaar!

Autonome rookmelder: ASD-10Q
De ASD-10Q is een 10-jarige rookmelder met een vaste, niet verwijderbare 3V batterij die ruim 10 jaar functioneert. Eenvoudige en geoptimaliseerde activeringsprocedure- magnetisch. Europees product, gecertificeerd conform EN14604:2005 en VdS3131-vfdb-14-01 [Q-label] Dit Q -label houdt in dat er een aantal extra eisen aan de rookmelder worden gesteld o.a. met betrekking tot EMC/corrosie/valbestendigheid.

Draadloos koppelbaar: ASD-10QR
De ASD-10QR is een 10- jarige rookmelder die onderling draadloos koppelbaar is tot 24 melders. Alle, met dezelfde [automatisch gegenereerde ] unieke code doorverbonden melders, reageren op elkaar.

Er wordt gebruik gemaakt van de professionele en veilige 868.1 MHz frequentie. Ook deze rookmelder is voorzien van een vaste, niet verwisselbare 3V lithium batterij. De gebruiksvriendelijke activeringsprocedure is snel en eenvoudig.

Optioneel voor dit model is er een afstandsbediening beschikbaar (art.nr. ASD-RRC)

CO2-O2 Luchtkwaliteitsmeter
Gezonde of vervuilde lucht inademen? Deze luchtkwaliteitsmonitor meet de CO2 concentratie in de lucht, de luchttemperatuur en de luchtvochtigheid. Deze meter is toepasbaar in huis, school, groeps- en collegezalen, kantine enz. Sensortechnologie: NDIR.

Wilt u meer weten over onze rookmelders? Neem dan contact met ons op: www.fito.nl of bel +31(0)343-578920.


Een greep uit ons leveranciersregister

Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
POM
Met POM incasseer je beter, sneller, socialer én tegen lagere kosten ...