Rookmelder verplichting in alle bestaande woningen

Rookmelder verplichting in alle bestaande woningen

Gepubliceerd op:

In juli 2022 is het dan zover, rookmelders worden verplicht. Er bestaat al een rookmelderplicht voor nieuwbouw maar nu wordt het voor bestaande bouw ook verplicht om op iedere verdieping van het huis één rookmelder te hebben hangen.

Om een constante en langdurige beveiliging te waarborgen adviseren wij rookmelders met een batterijlevensduur gelijk aan de levensduur van de rookmelder, namelijk 10 jaar!

Autonome rookmelder: ASD-10Q
De ASD-10Q is een 10-jarige rookmelder met een vaste, niet verwijderbare 3V batterij die ruim 10 jaar functioneert. Eenvoudige en geoptimaliseerde activeringsprocedure- magnetisch. Europees product, gecertificeerd conform EN14604:2005 en VdS3131-vfdb-14-01 [Q-label] Dit Q -label houdt in dat er een aantal extra eisen aan de rookmelder worden gesteld o.a. met betrekking tot EMC/corrosie/valbestendigheid.

Draadloos koppelbaar: ASD-10QR
Woningbranden zijn levensgevaarlijk, daarbij is rook vaak nog dodelijker dan vuur. Door hete lucht en giftige stoffen die tegenwoordig steeds meer in het interieur zitten, kunt u van mond tot luchtpijp verbranden en stikken. Het advies is dan ook om altijd uw binnendeuren te sluiten. De rook blijft zo langer uit uw buurt, waardoor u meer tijd heeft om te vluchten. Een groot nadeel bij gesloten deuren is, dat u uw rookmelders die in andere ruimtes hangen minder goed hoort. Om dit probleem voor te zijn biedt Fito een draadloos koppelbare rookmelder aan, die direct contact maakt met al uw melders. Als er één af gaat, gaan ze allemaal af, waardoor u en uw dierbaren meer tijd krijgen om te vluchten. Deze speciale rookmelders bieden u meer veiligheid.

De ASD-10QR is een 10- jarige rookmelder die onderling draadloos koppelbaar is tot 24 melders. Alle, met dezelfde [automatisch gegenereerde] unieke code doorverbonden melders, reageren op elkaar.

Er wordt gebruik gemaakt van de professionele en veilige 868.1 MHz frequentie. Ook deze rookmelder is voorzien van een vaste, niet verwisselbare 3V lithium batterij. De gebruiksvriendelijke activeringsprocedure is snel en eenvoudig.

Optioneel voor dit model is er een afstandsbediening beschikbaar (art.nr. ASD-RRC)

Wilt u meer weten over onze rookmelders?
Neem dan contact met ons op: www.fito.nl
of bel +31(0)343-578920.

      

Een greep uit ons leveranciersregister

SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...
Sempergreen Group
Making the world a little greener every day ...