Tenten Solar inmiddels werkzaam voor meer dan 25 woningcorporaties

Tenten Solar inmiddels werkzaam voor meer dan 25 woningcorporaties

Gepubliceerd op:

‘Zonnepanelen, daar krijgen wij energie van.’ Zo klinkt het op de werkvloer bij Tenten Solar in Lichtenvoorde, Bodegraven en Tilburg. Sinds 2012 is Tenten Solar operationeel werkzaam voor diverse woningcorporaties. Inmiddels werkt het samen met meer dan 25 corporaties.

Rhenam Wonen is er daar één van. Gerdo ter Burg, projectleider bij Rhenam Wonen, vertelt er over: ,,Het plaatsen van zonnepanelen is onderdeel van de totale verduurzaming van ons woningaanbod. Op advies van Atriensis, dat ons en meerdere corporaties ondersteund bij allerlei vraagstukken op het gebied van energie en verduurzaming, zijn we in 2018 bij Tenten Solar uitgekomen. De samenwerking verloopt naar volle tevredenheid.” En dat is het, een samenwerking. ,,We hebben persoonlijk contact, werken met een ‘vast’ team, waardoor de lijntjes kort zijn en bespreken ieder jaar samen de complexen om te bepalen welk aantal panelen geplaatst kunnen worden. Tenten Solar zorgt voor maatwerk.”

Commercieel directeur Bram Reukers van Tenten Solar onderschrijft dat: ,,Onze visie is dat we toonaangevend willen zijn in advies, levering, installatie én nazorg op het gebied van zonne-energiesystemen. Wij hechten er veel waarde aan om samen met de corporatie een project specifiek plan van aanpak op te stellen. We werken met een team van 10 ervaren projectplanners op de afdeling WOCO om een optimale afstemming tussen de woningcorporatie, haar huurders, de uitvoerders en onszelf te waarborgen. Doordat we met ruim 30 uitvoerende solarpartners werken, hebben we landelijke dekking en kunnen we inderdaad vaste teams samenstellen voor een woningcorporatie. We zijn bijna collega’s.”

Tenten Solar realiseert enerzijds projectmatige complexen (nieuwbouw en renovatie), anderzijds verduurzaamt het voor diverse woningcorporaties het hele bezit. Bram Reukers: ,,In samenwerking met de corporaties verduurzamen we 4.000 tot 5.000 huurwoningen per jaar.”

Rhenam Wonen bezit 2.800 eenheden. Circa 1.000 daarvan zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen van Tenten Solar. ,,Voor 2030 willen we een gemiddeld energielabel B hebben over alle eenheden. Hierom verduurzamen we sowieso 150 woningen per jaar met o.a. zonnepanelen. Het ultieme doel is energielabel A te halen. Van de verduurzaming heeft met name de huurder profijt. Zeker met de huidige energieprijzen,” aldus Gerdo ter Burg.

Bram Reukers: ,,Bij de realisatie van PV-projecten streven wij, naast de duurzame samenwerking met een corporatie, naar een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership. Dit betekent dat we de gebruiks-, verbruiks- en onderhoudslasten zo laag mogelijk willen houden. Het is mooi hiervan een bevestiging te krijgen. Daarbij streven we naar het hoogste niveau op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. We voldoen aan de vereisten de InstallQ-erkenning, beschikken over de ISO 9001-, ISO 14001-, VCA**- en FIRA-certficeringen. FIRA staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en het jaarlijks verbeteren van de prestaties hierin.”

Meer weten over Tenten Solar en haar samenwerking met woningcorporaties? Lees meer of neem direct contact op met Bram Reukers.

Een greep uit ons leveranciersregister

BOB-KOB Opleidingen
BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...