Als eerste softwareleverancier rolt Reasult voor meer dan 20 corporaties taxatiemanagement met handboekupdate uit

Als eerste softwareleverancier rolt Reasult voor meer dan 20 corporaties taxatiemanagement met handboekupdate uit

Gepubliceerd op:

In een razendsnel tempo heeft Reasult de afgelopen weken voor 20 corporaties de geüpdatete versie van haar taxatiemanagementsoftware uitgerold. Deze versie bevat alle wijzigingen van het recent geactualiseerde handboek. Door deze snelle uitrol hebben zowel de corporaties als de taxateurs voldoende tijd voor de waarderingsronde. Tevens begeleidt Reasult haar klanten met zowel de ‘basis’ als de ‘full’ versie met webinars, persoonlijke begeleiding en onderbouwing van de waardeontwikkeling. Inmiddels heeft PwC de Reasult Taxatiemanagementsoftware gecertificeerd op de meest recente richtlijnen van het Waarderingshandboek.

Meer dan 20 corporaties doorlopen nu de taxatieronde
Binnen twee weken na publicatie van het Waarderingshandboek zijn ruim 20 corporaties met het geüpdatete Reasult Taxatiemanagement aan de slag gegaan. Ze waarderen volgende de recente richtlijnen van het Waarderingshandboek van december 2016. Het gaat hierbij om meer dan 1.000.000 verhuurbare eenheden, dat is 40% van alle VHE’s in Nederland. Reasult heeft razendsnel de wijzigingen van het waarderingshandboek doorgevoerd zodat de corporaties samen met hun taxateurs voldoende tijd hebben voor de waarderingsronde. De corporaties doorlopen nu de taxatieronde waarbij ook de externe taxateurs al met de software aan de slag zijn.

Cijfermatige onderbouwing van de waardeontwikkeling van uw portefeuille
Wilt u een nadere analyse van de waardeontwikkeling van uw woningportefeuille? Bijvoorbeeld welke parameters van invloed zijn op de waardeontwikkeling en hoe verschillen zijn ontstaan dan kan Reasult voor u hiervan een analyse maken. U ontvangt dan een overzicht van de waardeontwikkeling van de belangrijkste parameters en ratio’s, Daeb/niet-Daeb analyses en wijzigingen in brondata. Ook krijgt u inzicht in het waarde effect van de afzonderlijke invloeden. Bijvoorbeeld hoe de verhuurdersheffing dit jaar de waarde van de portefeuille heeft beïnvloed. Zo heeft u een goede onderbouwing richting uw accountant.

dVi aanlevering 2016 of basisversie helemaal uitbesteden?
Bent u nog geen klant van Reasult? Ook dan kunt u vandaag nog beginnen. Reasult helpt u met een goedgekeurde waardering voor de jaarrekening over 2016 of uw dVi aanlevering voor 1 juli 2017. Uniek is ook dat de ‘basis’ versie volledig als dienst beschikbaar is. U levert uw gegevens aan en Reasult verzorgt de berekening van de basiswaardering en u ontvangt het resultaat. Direct beschikbaar voor aanlevering richting CorpoData in het kader van de dVi 2016.

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Thercon
Heating. Cooling. Caring ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...