Minister Blok voorspelt grote toekomst Huurwoningnet.nl

Gepubliceerd op:


Minister Stef Blok lanceerde op15 mei 2013 Huurwoningnet.nl. Huurwoningnet is een initiatief van WoningNet om meer transparantie op de huurwoningmarkt te brengen. Blok steunt Huurwoningnet van harte: “Ik voorspel Huurwoningnet dan ook een grote toekomst. Niet alleen omdat ik dat fantastisch in mijn beleid vind passen, maar ook omdat onderzoeken aangeven dat die vraag naar huurwoningen er is.”
Het aanbod op de huurwoningmarkt was voor woningzoekenden tot voor kort moeilijk te doorgronden omdat er nog geen site bestond die het complete aanbod van huurwoningen liet zien. Met de komst van Huurwoningnet is de eerste stap gezet om dit te verbeteren: de site geeft snel en overzichtelijk inzicht in alle officiële aanbieders van huurwoningen (sociale huur en vrije sector) in heel Nederland.

Over Huurwoningnet
Huurwoningnet helpt bij het zoeken naar een geschikt huurhuis door inzichtelijk te maken wie, waar in Nederland huurwoningen aanbiedt. Met één zoekopdracht kan in elke Nederlandse gemeente gericht gezocht worden. Huurwoningnet toont vervolgens een overzicht van alle corporaties die sociale huurwoningen aanbieden in die gemeente en of er via Rooftrack en Funda vrije sector huurwoningen worden aangeboden.

Huurwoningnet is gebouwd door WoningNet. Justus Temme, algemeen directeur WoningNet licht toe waarom WoningNet dit heeft gedaan: “Huurwoningnet is een eerste stap op weg naar meer transparantie op de huurwoningmarkt. WoningNet vond het te gek voor woorden dat zoiets als dit nog niet bestond. We hebben daarom onze verantwoordelijkheid genomen en een eerste stap in de goede richting gezet. Het is de bedoeling dat  Huurwoningnet zich in de toekomst ontwikkelt tot een plek waar woningzoekenden al het beschikbare huuraanbod in Nederland direct kunnen raadplegen én direct hun interesse in een huurwoning kunnen kenbaar maken. Dan ontstaat werkelijk een soort “Funda voor de huur” en kun je spreken van echte transparantie voor huurders.”

Om dit toekomstbeeld te realiseren is medewerking van andere partijen op de huurwoningmarkt onontbeerlijk. WoningNet roept corporaties en andere vastgoedaanbieders daarom op om samen te werken en dit in de nabije toekomst mogelijk te maken.

Over WoningNet
WoningNet draagt al ruim 10 jaar bij aan het transparant maken van de woningmarkt. Het woonruimteverdeelsysteem van WoningNet zorgt ervoor dat woningzoekenden snel en efficiënt een huurwoning vinden, een reële inschatting kunnen maken van hun kans op een woning en inzicht krijgen in het proces van toewijzing. WoningNet kent de woningmarkt, heeft jarenlange kennis en ervaring en werkt samen met meer dan 200 Nederlandse corporaties, gemeenten en andere partijen. WoningNet is actief in 18 regionale woningmarkten met ruim 1 miljoen woningzoekenden.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Caparol (DAW NEDERLAND)
Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...
Thercon
Heating. Cooling. Caring ...