Kenniscentrum Energietransitie helpt Nederland energiepositief te maken

Kenniscentrum Energietransitie helpt Nederland energiepositief te maken

Gepubliceerd op:

Vandaag de dag is het niet meer voldoende om simpelweg een product aan te bieden. De markt is verschoven naar totaaloplossingen en samenwerken op basis van vertrouwen. Daarom is Breman gestart met het Kenniscentrum Energietransitie, een onafhankelijke adviestak die woningcorporaties en vastgoedeigenaren helpt met de uitdagingen van de energietransitie.

Mark Sprenkels, manager Kenniscentrum Energietransitie bij Breman, ziet het Kenniscentrum als een belangrijke stap om de ambitie van Breman na te streven: Nederland energiepositief maken. Het Kenniscentrum positioneert zich daarom los van Breman en pakt op gebied van duurzaamheid de verbindende rol tussen de klant en Breman. “Wat betekent de energietransitie voor woningeigenaren? Hoe behalen we de CO2-reductie binnen woningbeheer? Met welke technieken? Het Kenniscentrum helpt keuzes te maken bij deze en vele andere vragen die op de markt afkomen.

Logische stap
De adviezen die het Kenniscentrum geeft zijn breder dan enkel de installatiebranche. Er wordt geadviseerd vanuit de kennis, maar ook op basis van strategisch woonbeheer en op de plannen van de klant. Er wordt telkens gekeken wat het beste is voor de klant. Het Kenniscentrum is onderdeel van Breman, maar heeft geen commercieel oogmerk. Het wil juist de verbindende factor zijn om ook behoeftes als comfort, gezondheid en beheersbaarheid na te streven. Dat men niet alleen op de dag van oplevering blij is, maar dat het jaren later nog steeds een fijne woning is. Het idee voor het Kenniscentrum was dus een logische stap voor Breman. “Wij adviseren, installeren én beheren. Er zijn niet veel partijen die dat kunnen. Wij geven dus advies op basis van verworven kennis en ervaring, in plaats van geleende en theoretische kennis.”

Uitdagingen
Met het Kenniscentrum Energietransitie wil Breman zo goed mogelijk de klant, en uiteindelijk de gebruiker, helpen in het maken van gedegen beslissingen. Toch kent de markt nog voldoende variabelen die het pad naar 2050 bemoeilijken. Wat wordt de energiebron van woningen? Is dat elektrisch of een andere gassoort? Die route is nog niet uitgestippeld. “Daarom moet ervoor gezorgd worden dat woningen nu zo worden gemaakt dat het niet uitmaakt welke bron er komt, maar dat wij ze op eenvoudige manier kunnen overzetten en comfortabel houden.”

Een andere grote uitdaging is de beeldvorming van de energietransitie bij de gebruikers. “In principe willen wij harder gaan dan we nu gaan, maar moeten we een pas op de plaats maken om de klant te overtuigen van duurzaamheid. Ik denk dat we daar in Nederland nog wel een slag in moeten slaan.” Breman wil daaraan meehelpen door  in gesprek te gaan met  brancheorganisaties, opdrachtgevers, overheden en door kennisdelen in de media.





Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...