OxyGreen Collectief nu nog eenvoudiger te bedienen

OxyGreen Collectief nu nog eenvoudiger te bedienen

Gepubliceerd op:

Aralco NVS introduceert voor het vraaggestuurd ventilatiesysteem OxyGreen Collectief nieuwe sensoren op basis van CO2 en vocht, een combinatiesensor en een sensor voor handbediening. Door de eenvoud kunnen bewoners van gestapelde nieuwbouw en renovatieprojecten nu onder alle omstandigheden efficiënter ventileren. 

Met duidelijke symbolen zien de bewoners in welke stand de sensor staat. Als men de sensor aanraakt geven de leds de ingestelde ventilatiestand en de kwaliteit van de binnenlucht weer. Daarnaast biedt het OxyGreen Collectief systeem voor bewoners veel voordelen. De kwaliteit van de binnenlucht en het leefcomfort in elke ruimte gaat vooruit, de ventilatie is goed afgestemd op de behoefte, geluidsklachten van ventilatie-units zijn niet meer van toepassing en het energiegebruik wordt lager.

Hoe werkt het?
Het OxyGreen Collectief systeem van Aralco NVS bestaat uit één of meerdere proportionele regelkleppen, één regelunit en één CO2-sensor/handbediening per woning. De CO2-sensor/handbediening stuurt de proportionele klep aan. Hierdoor wordt de afvoercapaciteit perfect afgestemd op de behoefte waardoor overventilatie wordt voorkomen. De drukgeregelde dakventilator past zijn toerental aan op de wisselende totale ventilatiebehoefte van de woningen. Daardoor verplaatst de ventilator nooit meer lucht dan nodig. Dit resulteert in een lager energiegebruik én een lager geluidsniveau. Omdat de ventilator centraal buiten de woningen is geplaatst, kan onderhoud snel en efficiënt worden uitgevoerd, zonder de bewoners te storen. Geluidsproblemen komen niet voor, aangezien de geluidsbron (dakventilator) zich buiten bevindt.

OxyGreen Collectief is toepasbaar in zowel nieuwe als bestaande woon- en verzorgingsflats. Met name in renovatieprojecten biedt dit systeem veel voordelen. Veelal kunnen bestaande kanalen worden gebruikt. Wanneer er reeds zelfregelende dakventilatoren zijn geplaatst, is het mogelijk het systeem te optimaliseren tot een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Er wordt geen ventilatie-unit in de woningen geïnstalleerd en dat scheelt ruimte en geluid.

Verbetert energieprestatie
In de bestaande bouw resulteert Oxygreen Collectief in een verbetering van de energie-index en heeft dus een gunstig effect op het energielabel. In nieuwbouwsituaties heeft Oxygreen Collectief een zeer positieve invloed op de EPC. Het systeem is standaard C4a conform de NEN 7120 en uit te breiden tot een C4c systeem.

Informatie:

Aralco NVS
+32 56 52 80 60
info@aralco.nl
www.aralco.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...