Rotterdam wil 10.000 woningen verduurzamen

Rotterdam wil 10.000 woningen verduurzamen

Gepubliceerd op:

Rotterdam zet in op het energiezuiniger maken van 10.000 woningen in de stad. Het grootste deel van de opgave komt te liggen bij huurwoningen, daarvan moeten er de komende jaren 7.000 worden opgeknapt. Maar ook wil de gemeente 3.000 particuliere woningeigenaren over de streep krijgen om te investeren in het verduurzamen van hun huis.

Dit voornemen heeft de gemeente Rotterdam afgelopen week bekend gemaakt. Daarbij gaf ze aan dat de massale opknapbeurt wordt uitgerold in samenwerking met woningcorporaties, bewoners, ontwikkelaars, banken en energieleveranciers. Samen willen ze er voor zorgen dat aan het eind van 2018 10.000 woningen in de stad aanzienlijk energiezuiniger zullen zijn. Daarbij wil de gemeente instrumenten inzetten die voortkomen uit het nationale Energieakkoord. Dit akkoord is er vooral op gericht om particulieren, corporaties en bedrijven aan te zetten tot duurzaamheidsmaatregelen in woningen en gebouwen. Met de fondsen die daarvoor worden opgericht, hoopt de gemeente vooral corporaties en woningeigenaren te kunnen prikkelen om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

“De gemeente heeft in samenwerking met 15 partners uit onder andere de bouw- en energiewereld de aanzet gegeven in een hoger tempo bestaande woningen te verduurzamen. Hierbij gaat het om woningen die worden gerenoveerd en energiezuinig worden gemaakt”, gaf de gemeente aan bij de aankondiging van het project. Met het project is een investering gemoeid van ruim 67 miljoen euro. Het leidt tot extra werkgelegenheid en leerwerktrajecten. In totaal zouden de werkzaamheden 600 nieuwe banen opleveren.

Bron: volkskrant.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...
FERLEM International BV
Kies je voor Ferlem, dan kies je voor duurzaamheid, circulariteit, nul-op-de-meter ...
Caparol (DAW NEDERLAND)
Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...