Bereik Klimaatdoelen met zonnepanelen van Zelfstroom

Bereik Klimaatdoelen met zonnepanelen van Zelfstroom

Gepubliceerd op:

Voor 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen gasvrij worden gemaakt. Een enorme opgave. Woningcorporaties spelen hier, vanwege hun positie op de woningmarkt, een grote rol in. Naast renoveren, isoleren en aansluiten op warmtenetten, is het plaatsen van zonnepanelen een cruciale zet in het realiseren van nul-op-de-meter woningen. Zelfstroom heeft de missie om dat laatste laagdrempelig toegankelijk te maken voor woningcorporaties.

Zelfstroom is verhuurder en verkoper van zonnepanelen. Sinds de oprichting in 2014 heeft de B-corp meer dan 34.000 installaties verzorgd en meer dan 350.000 zonnepanelen geplaatst. Mede dankzij de huur- en leaseconcepten maakt Zelfstroom zonnepanelen bereikbaar voor particulieren en bedrijven die deze investering anders niet hadden kunnen doen. Dennis Bastiaans, salesmanager bij Zelfstroom: “Onze ambitie is het versnellen van de energietransitie en om Nederland te helpen de doelen uit het Klimaatakkoord te behalen.”

Volledige ontzorging
Hoe gaat Zelfstroom daarin te werk? Dennis vertelt: “Bij Zelfstroom begeleiden we woningcorporaties in het volledige proces. Dat doen we niet alleen als ‘uitvoerder – we hebben een landelijk netwerk met eigen monteurs – maar denken met je mee. We denken mee in het voortraject en geven advies over bijvoorbeeld rendement, esthetiek en de benodigde zonnepanelen. Ook weten we welke subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn.”

Doel van Zelfstroom is om woningcorporaties zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Dennis vervolgt: “Van inkoop tot montage: we zorgen ervoor dat het hele traject soepel verloopt. We controleren het type dak, houden contact met bewoners en zorgen voor een veilige installatie. Ook daarna kunnen corporaties terecht bij een vaste projectmanager. Service en onderhoud zijn standaard onderdeel van onze leasecontracten.”

Blijven innoveren
Verschillende organisaties kozen voor financial lease bij Zelfstroom. Eén van hen zegt daarover: “De leaseprijs voor zonnepanelen zit ruim onder mijn kosten voor elektra. Daarnaast biedt Zelfstroom het totaalpakket, inclusief installatie van de zonnepanelen, systeembeheer en SCIOS Scope 12-keuring. Toen ik alles had doorberekend, was de keuze simpel.”

Ook over de toekomst denkt Zelfstroom na. Dennis vertelt: “Onlangs hebben we de thuisbatterij toegevoegd aan ons aanbod. Hiermee helpen we om het eigen stroomverbruik te verhogen. Daarnaast bieden we op korte termijn dynamische contracten aan om het rendement uit zonnepanelen te optimaliseren. Tot slot zijn we bezig om ons aanbod verder uit te breiden naar energiemanagement systemen en laadpalen voor elektrische auto’s. We blijven continu innoveren.”

Kwaliteit gegarandeerd
Zelfstroom is sinds 2016 onderdeel van de Autobinck Group. Daarnaast namen we onlangs Atama Solar Energy over. Dit versterkt onze positie als betrouwbare partner voor de koop en lease van zonnepanelen. Dennis sluit af: “Zelfstroom staat voor kwaliteit. We werken uitsluitend met A-merken en eigen installateurs. Zo garanderen we dat onze systemen goed werken. Ons lidmaatschap van branchevereniging Holland Solar en de certificering door InstallQ onderstrepen dit.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Zelfstroom voor jouw woningcorporatie? Ga naar www.zelfstroom.nl of neem contact op met Dennis Bastiaans via 06-52 54 29 08.


Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
DAB Pumps B.V.
DAB is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste spelers op de markt voor beheer en verplaatsing van...