Duurzame vernieuwing, Weezenhof Nijmegen

Duurzame vernieuwing, Weezenhof Nijmegen

Gepubliceerd op:

De Weezenhof, is een complex van vijftien portiekflats in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg. Begin 2012 besloot woningcorporatie Talis tot grootschalig onderhoud van de flats, waarbij architect Pieter Oosterhout onder meer besloot tot het plaatsen van een voorzetgevel. Hierbij koos hij voor ROCKPANEL Chameleon panelen, waarvan de kleur op een heel bijzondere manier verandert afhankelijk van het perspectief en de werking van het zonlicht.

Overigens waren het niet alleen de esthetische kwaliteiten die de doorslag gaven. Duurzaamheid was een belangrijk vereiste bij het hele project. In dat kader moesten alle materialen voor minstens 90% recyclebaar zijn. ROCKPANEL is volledig recyclebaar, en scoort dus zelfs beter. Ook zijn de panelen onbrandbaar en voldeden aan de vereiste brandklasse B. Inmiddels levert ROCKPANEL panelen met brandklasse A2-S1,d0 onder het label FS-Xtra, en draagt hiermee bij aan de wens van bewoners om veilig te kunnen wonen.

Duurzaamheid en esthetiek gaan dus hand in hand in het Nijmeegse project. Zoals een lid van de bewonerscommissie het verwoordde: “We zijn van een ‘achterstandswoning’ naar een ‘Jan de Bouvrie-woning’ gegaan. Het is zo mooi geworden! Iedereen is ook erg gecharmeerd van de met de zon en het licht mee-kleurende platen.”

     

Een greep uit ons leveranciersregister

Dakmerk
DAKMERK. Hét keurmerk voor platte daken....
Raetsheren
Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...
De Huischmeesters
Wij zijn woonondernemers die zich richten op het (tijdelijk) transformeren en herbestemmen van overtallig vastgoed ...