Sidings, de ideale gevelbekleding voor jouw gebouw

Sidings, de ideale gevelbekleding voor jouw gebouw

Gepubliceerd op:

Traditionele bouwmaterialen worden schaars, levertijden lopen op en een uniforme kwaliteit is eerder een uitzondering. Cedral heeft dé innovatieve oplossing! Vezelcement, een hoogwaardig en duurzaam bouwmateriaal geproduceerd met grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Cedral sidings zijn het ideale gevelmateriaal voor jouw residentieel of nutsgebouw. Ontdek snel wat ze zo aantrekkelijk maakt.

Duurzaam materiaal
Gevelstroken of sidings worden gemaakt uit vezelcement wat zorgt voor een warme en tijdloze uitstraling en een authentieke look. Vezelcement is een robuust bouwmateriaal dat bestaat uit een mengsel van water, cement, pigmenten en vezels. Zo ontstaat een duurzaam bouwmateriaal dat optimaal beschermt tegen koude, regen en wind. Het combineert ook feilloos met isolatie langs de buitenzijde, wat het energie-efficiënte karakter ten goede komt.

Vormvast & uniforme kwaliteit
Vezelcement is eenvoudig te bewerken. In tegenstelling tot hout zijn Cedral terrasplanken echter veel vormvaster en minder onderhevig aan weersomstandigheden. De kwaliteit van de vezelcement planken is trouwens constant. Een garantie die hout niet kan bieden omdat het afkomstig is van verschillende plaatsten en daardoor nooit volledig dezelfde uniforme kwaliteit kan verzekeren.

Uitstekende brandreactieklasse
Is er twijfel tussen houten planken of vezelcement gevelstroken? Dan werkt het brandveilige karakter van vezelcement vast overtuigend. In vergelijking met hout hebben vezelcement sidings een uitstekende brandweerstand. Met brandreactieklasse A2-s1, d0 is vezelcement volgens de Europese normen dan ook een “niet -ontvlambaar” product. Het ontwikkelt bij brand nauwelijks rook en vormt geen brandende druppels. Cedral sidings zijn daarmee niet alleen een mooie, maar ook een veilige keuze.

Uitgebreid kleurenpalet
In het gamma gevelstroken vind je maar liefst 22 standaardkleuren. Voldoende om elke gevel te personaliseren in één kleur of te kiezen voor een combinatie van enkele warme kleuren.

In tegenstelling tot houten planken hoeven vezelcement gevelstroken niet meer geverfd of gecoat te worden na productie. Ze behouden jarenlang hun uniforme kleur.

Onderhoudsarm
Houten planken moeten regelmatig gereinigd, ontmost en preventief behandeld worden tegen oppervlaktescheurtjes, vergrijzing en ongedierte. Vezelcement gevelstroken? Die vragen slechts een minimum aan onderhoud en je hoeft ze verder niet te behandelen. Af en toe reinigen met water volstaat om de gevel er stralend schoon te laten uitzien.

Creatieve plaatsingsmogelijkheden
Cedral sidings zijn beschikbaar in twee afwerkingen: ‘Lap’ (overlappend alternerend of met open voeg) en ‘Click’ (tand-groef plaatsing). Je kan de sidings horizontaal of verticaal plaatsen en spelen met de legrichtingen. Designmogelijkheden genoeg!

Het Cedral-gamma omvat ook alle accessoires om de gevel mooi af te werken. Schroeven en clipsen zorgen voor een feilloze en snelle montage. Een reeks profielen in dezelfde kleuren garanderen een perfecte afwerking van hoeken en randen.

Leverbaar uit stock
Het volledige gamma is te allen tijde beschikbaar in onze magazijnen. Bij ons geen lange levertermijnen of uitgeputte stock.

Vraag een gratis staal aan en ontdek Cedral Sidings.

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...