Dakbedekking met geïntegreerde zonnecellen voor grootste zonne-energiepark in Utrecht

Dakbedekking met geïntegreerde zonnecellen voor grootste zonne-energiepark in Utrecht

Gepubliceerd op:

In 2011 is Mitros gestart met de renovatie van 640 woningen in Overvecht Noord. Rutges Vernieuwt heeft de 640 appartementen gerenoveerd. Dit moest duurzaam gebeuren, met het oog op duurzame materialen en energiebesparing voor de inwoners.

       

Daarom is er op de daken Derbisolar® geplaatst. Derbisolar® is een witte Derbigum-dakbaan met geïntegreerde flexibele PV-cellen. Het totale project bevat 3840 panelen PVL 144, wat een geïnstalleerd vermogen is van 552.960 Wattpiek. De opbrengst per jaar zal ca. 500.000 kWh bedragen.

Met 8300 m² aan zonnepanelen is deze wijk nu het grootste zonne-energiepark van Utrecht. De woningen zitten nu allemaal in energielabel B, sommigen zelfs in A, terwijl ze voorheen in label E of zelfs F zaten, stelt de woningcorporatie.

Het project werd eind juni feestelijk opgeleverd in het bijzijn van wethouder Jansen en werd genomineerd voor de Gulden Feniks prijs.

Over DERBIGUM Nederland
Derbigum Nederland, dochteronderneming van Derbigum, is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. De groep telt vier productie-eenheden – twee in België (Lot & Perwez), één in Duitsland (Haßfurt) en één in de Verenigde Staten (Kansas City) – en stelt wereldwijd 400 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 120,4 miljoen euro. Het logo en de baseline ‘Making Buildings Smart’ geven de missie van Derbigum duidelijk weer: innovatieve en duurzame oplossingen op maat ontwikkelen met als doel opdrachtgevers energiekosten te besparen, hernieuwbare energie te produceren, de duurzaamheid te verhogen en zodoende de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.

Contactgegevens Derbigum
Derbigum
Silvia Van Boeckel
Marketing Coördinator
Bergensesteenweg 32
B – 1651 LOT
België
Tel +32 2 334 87 11
svb@derbigum.com
www.derbigum.com

Derbigum Nederland
Ben Sengers
Directeur Derbigum Nederland
Olof Palmestraat 18
NL – 2616 LR DELFT
Nederland
Tel + 31 622 66 08 98
ben.sengers@derbigum.com 
www.derbigum.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...