Zig en Main Capital Partners slaan handen ineen

Zig en Main Capital Partners slaan handen ineen

Gepubliceerd op:

Zig Websoftware zet een belangrijke stap om haar groeiambities waar te maken en slaat de handen ineen met Main Capital Partners. Zig ontwikkelt softwareoplossingen voor woningcorporaties, studentenhuisvesters, institutionele beleggers en commercieel vastgoedbeheerders en is marktleider op het gebied van woonruimteverdeling.

De samenwerking met Main markeert de keuze van Zig om haar leidende positie als softwareleverancier in de sociale huursector te versterken en haar rol in commercieel vastgoedbeheer verder uit te bouwen. Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Zig. Met Main als strategisch partner ziet Zig mogelijkheden om de ontwikkeling van producten te versnellen en nog beter in te kunnen spelen op veranderingen in de markt.

Zig is al ruim 20 jaar actief in de vastgoedbranche. De kern van de oplossing van Zig is een slim en innovatief platform voor efficiënte woonruimtebemiddeling: het op een verantwoorde en transparante manier bemiddelen van sociale huurwoningen. Daarnaast biedt Zig een platform voor huurders, waar je als huurder eenvoudig relevante informatie kan vinden, zelf online of via een app bewonerszaken kan regelen zoals betalingen, overlast meldingen, een reparatieverzoek indienen, huur opzeggen of onderling met medebewoners berichten kan uitwisselen. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt door continue productinnovatie, waarbij de klantbeleving voorop staat.

Groei en innovatie staan centraal  
Ondersteund door de expertise van Main in de Europese softwaremarkt, kan Zig haar productportfolio verder ontwikkelen en meer toegevoegde waarde bieden aan klanten. Gerbert Kooij, directeur van Zig: “Wij zien deze nieuwe samenwerking als een mooie stap om verdere groei te kunnen realiseren. Met Main als strategisch sparringpartner zien wij mogelijkheden om ons huidige klantportfolio verder uit te bouwen in zowel de corporatiemarkt als in de commercieel vastgoedmarkt en kunnen wij onze software continu optimaliseren. Wij zijn ervan overtuigd dat wij door deze samenwerking sneller kunnen innoveren en op deze manier nog beter kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt." 

Voor Main is de overname een strategische stap in de softwarebranche voor vastgoed. Pieter van Bodegraven, Managing Partner Benelux bij Main Capital: “Zig heeft een ijzersterk managementteam en we zijn verheugd samen met hen verder te groeien in deze markt. Onze ambitie is om de marktpositie van Zig als full-serviceaanbieder voor sociale en commerciële vastgoedorganisaties nog verder te versterken, door middel van organische groei en een buy-and-buildstrategie.”  

Sterke groei in PropTech  
Van Bodegraven vervolgt: “Wereldwijd wordt de PropTech markt geschat op 17 miljard dollar. Zig is actief in delen van die markt waar we harde groei – meer dan 20% per jaar - zien en ook verwachten voor de komende jaren.” Groei in PropTech en property management software wordt onder andere gedreven door de aanhoudende behoefte aan passende woningen, de energietransitie en de behoefte om woning- en gebouwportfolio’s, zoals van woningbouwcorporaties, integraal te managen. 

Over Main Capital Partners 
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een exclusieve focus op enterprise software. Main heeft bijna 20 jaar ervaring met het bouwen van sterke softwaregroepen in de Benelux, de DACH-regio en Scandinavië. Main is strategisch partner voor managementteams van softwarebedrijven, met als doel om in nauwe samenwerking duurzame groei te realiseren. Met een team van 45 medewerkers op locaties in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf, biedt Main zijn portfoliobedrijven strategisch advies en pragmatische ondersteuning. Per oktober 2021 heeft Main Capital Partners circa 2,2 miljard euro onder beheer. 

Over Zig Websoftware
Zig is gestart in 2001 en heeft een leidende positie verworven in de markt van woningcorporaties en commercieel vastgoed. Zig levert haar software aan een brede klantbasis van meer dan 160 organisaties. Voorbeelden van klanten zijn onder andere De Alliantie, Rochdale, Sociale Verhuurders Haaglanden, DUWO, Mooiland, Klik voor Wonen, Thuis in Limburg, Elkien, Bouwinvest en a.s.r.. De onderneming telt ca. 90 medewerkers.


Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...