Energiecoaches voor 10.000 Amsterdamse huishoudens

Energiecoaches voor 10.000 Amsterdamse huishoudens

Gepubliceerd op:

Amsterdam start vanaf oktober een project met energiecoaches die bij mensen thuis gratis advies kunnen geven over energiebesparing. Dit gebeurt in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). De energiecoaches kunnen daarbij bespaarproducten op maat aanbieden. Het plan is om 10.000 Amsterdammers te bezoeken.

“Veel oudere woningen in Amsterdam zijn niet energiezuinig. Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen”, licht wethouder Wonen Laurens Ivens toe. “Niet alleen wordt zo de uitstoot van CO2 verminderd, maar ook op de woonlasten kan er flink worden bespaard. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n 100 tot 120 euro per jaar omlaag kunnen. Dus dat is dubbele winst: voor mens en milieu.”

De energiecoaches krijgen eerst een specifieke training voordat ze bij de bewoners langsgaan. Bij de Amsterdammers thuis vertellen zij hoe je energie kunt besparen door bijvoorbeeld anders om te gaan met verlichting en verwarming. Daarbij wordt er ook advies gegeven over eenvoudige toepassingen voor isolatie. De energiecoach besteedt bovendien aandacht aan veiligheid. Indien nodig wordt een koolmonoxidemelder of een rookmelder geplaatst.

Het advies en huisbezoek voor bewoners is gratis. In het bespaarpakket dat de energiecoach meeneemt naar de woning zitten o.a. radiatorfolie, tochtband, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en ledlampen. Uit het bespaarpakket mag de bewoner gratis een keuze maken uit producten ter waarde van 15 euro. Aanvullend kan de bewoner de andere producten kopen tegen 50% van de inkoopprijs.

Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Mastum bv
Mastum ontzorgt u graag door samen met u de staat van de daken in kaart te brengen ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...