Energiecoaches voor 10.000 Amsterdamse huishoudens

Energiecoaches voor 10.000 Amsterdamse huishoudens

Gepubliceerd op:

Amsterdam start vanaf oktober een project met energiecoaches die bij mensen thuis gratis advies kunnen geven over energiebesparing. Dit gebeurt in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). De energiecoaches kunnen daarbij bespaarproducten op maat aanbieden. Het plan is om 10.000 Amsterdammers te bezoeken.

“Veel oudere woningen in Amsterdam zijn niet energiezuinig. Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen”, licht wethouder Wonen Laurens Ivens toe. “Niet alleen wordt zo de uitstoot van CO2 verminderd, maar ook op de woonlasten kan er flink worden bespaard. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n 100 tot 120 euro per jaar omlaag kunnen. Dus dat is dubbele winst: voor mens en milieu.”

De energiecoaches krijgen eerst een specifieke training voordat ze bij de bewoners langsgaan. Bij de Amsterdammers thuis vertellen zij hoe je energie kunt besparen door bijvoorbeeld anders om te gaan met verlichting en verwarming. Daarbij wordt er ook advies gegeven over eenvoudige toepassingen voor isolatie. De energiecoach besteedt bovendien aandacht aan veiligheid. Indien nodig wordt een koolmonoxidemelder of een rookmelder geplaatst.

Het advies en huisbezoek voor bewoners is gratis. In het bespaarpakket dat de energiecoach meeneemt naar de woning zitten o.a. radiatorfolie, tochtband, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en ledlampen. Uit het bespaarpakket mag de bewoner gratis een keuze maken uit producten ter waarde van 15 euro. Aanvullend kan de bewoner de andere producten kopen tegen 50% van de inkoopprijs.

Een greep uit ons leveranciersregister

Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
Coenen Automatische Deuren
Coenen Automatische Deuren is uw betrouwbare partner voor oplossingen op het gebied van automatische deuren ...