Zonnestroom zonder eigen risico woningcorporaties

Zonnestroom zonder eigen risico woningcorporaties

Gepubliceerd op:

De woningvoorraad verduurzamen met zonnepanelen kunnen woningcorporaties nu zonder eigen risico én zelfs zonder eigen investering. Meerdere corporaties waaronder Woonbron kiezen inmiddels voor de oplossing waarbij Eneco 20 jaar garant staat voor de werking én opbrengst van de zonnepanelen. Dat kan desgewenst ook in combinatie met financiering door Eneco. In dat geval levert Eneco de panelen op basis van operational lease.


20 jaar gegarandeerde opbrengst
Op 14 juli ondertekenden Woonbron en Eneco een strategische samenwerkingsovereenkomst die voorziet in de plaatsing van 3000 zonnepanelen in 2014, met de intentie om een zelfde hoeveelheid de komende jaren te plaatsen. Woonbron investeert in de panelen, Eneco regelt de plaatsing en garandeert gedurende 20 jaar een goede werking en opbrengst. Daarmee weet de woningcorporatie exact wat het rendement op haar investering is en hoeveel stroom de zonnepanelen zullen opbrengen. In dit geval zo'n 740.000 kWh, goed voor het stroomverbruik van 250 huishoudens.

No-risk investment
Nu woningcorporaties een groot deel van hun huurinkomsten moeten afdragen en hun investeringsruimte beperkter is dan ooit, is de zekerheid die Eneco biedt van doorslaggevend belang. Eneco kan die garantie waarborgen door in overleg met de woningcorporatie te kiezen voor panelen en omvormers van hoogwaardige kwaliteit. Daniel Letterie, specialist zonne-energie van Eneco voegt daar nog aan toe: "De markt voor zonnepanelen kent veel jonge, nieuwe toetreders waarvan het onzeker is of ze over 10 jaar nog bestaan. Als woningcorporatie wil je zeker weten dat je over 15 jaar nog altijd bij je leverancier kunt aankloppen voor garantie. Eneco heeft een solide positie. Daardoor loopt de woningcorporatie geen enkel risico op haar investering in zonnepanelen."

Strategisch plan
Naast Woonbron hebben inmiddels ook andere grote corporaties uit de Randstad gekozen voor de garantstelling van Eneco. Aan de hand van de woningvoorraad, verbruikscijfers en het beschikbare budget adviseert Eneco over de woningen die het meeste rendement opleveren. Per individueel gebouw of complex volgt een installatieadvies en concrete garantstelling ten aanzien van de opbrengst voor een termijn van 20 jaar. Na akkoord wordt de volledige installatie en aansluitend het beheer door Eneco verzorgd.

Operational lease
Woningcorporaties die zelf niet kunnen of willen investeren kiezen voor totaalontzorging in de vorm van operational lease van zonnepanelen. Operational lease via Eneco voldoet aan alle eisen die het Leasebesluit stelt en is daardoor volledig off-balance voor de corporatie. Ook hier is de meerwaarde van Eneco als strategisch partner groot. De jarenlange ervaring met investering, installatie en beheer van grootschalige zonnepanelenprojecten biedt woningcorporaties de zekerheid die ze zoeken.

Technische ontzorging
Ook als de keuze valt op alleen een onderhoudscontract bij Eneco, kan een woningcorporatie rekenen op volledige technische ontzorging. Met geavanceerde monitoringsystemen houdt Eneco de werking van de zonnepanelen op afstand in de gaten. Een eventuele storing wordt automatisch gemeld en direct verholpen door een monteur. Zo is het verduurzamen van de woningvoorraad laagdrempeliger dan ooit.

Duurzame toekomst
De missie van Eneco Groep is duurzame energie voor iedereen
. De visie van Eneco is dat de energievoorziening zich decentraal en duurzaam ontwikkelt en door samenwerking tot stand komt. Alle onderdelen van Eneco Groep (Eneco, Stedin, Joulz, Oxxio en Ecofys) zijn gericht op deze duurzame missie en visie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniel Letterie:
Daniel.letterie@eneco.com

Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Veelzijdig galerijvloeren en balkonvloeren voor wbv en vve
Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...