Westfriese woningcorporaties helpen bij nazorg ex-gedetineerden

Westfriese woningcorporaties helpen bij nazorg ex-gedetineerden

Gepubliceerd op:

De Westfriese woningcorporaties gaan helpen bij het zoeken van geschikte woonruimte voor ex-gedetineerden, als dat nodig is. Alle woningcorporaties in Westfriesland hebben zich aangesloten bij het Coördinatiepunt Nazorg Ex-gedetineerden. Dit is een samenwerkingsverband van de Westfriese gemeenten.

Jaarlijks stromen ruim 200 ex-gedetineerden terug in de Westfriese samenleving. Medewerkers van Reclassering begeleiden ex-gedetineerden binnen het coördinatiepunt naar werk, wonen en inkomen. Dit zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle terugkeer in de maatschappij.

Sinds woensdag 25 maart hebben alle Westfriese corporaties zich aangesloten bij het coördinatiepunt. Dit betekent dat zij allemaal actief meewerken aan het bemiddelen naar een geschikte woning, als dat nodig is. Ook is het nu mogelijk om een ex-gedetineerde in een andere gemeente te plaatsen als dit beter is, bijvoorbeeld als iemand beter niet in de oude omgeving kan terugkeren.

“Een dak boven je hoofd en een inkomen zijn essentieel voor ex-gedetineerden die een nieuwe start willen maken. Zonder is het moeilijk om niet weer de fout in te gaan”, legt burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Hoorn uit. “Juist door mensen goed te begeleiden hebben we in Hoorn en Westfriesland veel mensen blijvend op het rechte pad kunnen houden. Dat is goed voor hen, maar ook voor onze samenleving. Dat nu alle woningcorporaties in Westfriesland meehelpen en meedenken is heel positief en geeft ons meer bewegingsruimte bij het zoeken van een geschikte woning.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...