Rook- en brandschermen bij wooncomplexen

Rook- en brandschermen bij wooncomplexen

Gepubliceerd op:

Het grootste gevaar voor personen bij brand is veelal de rook en in mindere mate de brand. Rook verspreidt zich immers sneller dan de brand en leidt al gauw tot slachtoffers. Daarom is het van belang om deze rook te beheersen. Rookschermen en brandschermen kunnen hierbij een rol spelen.

Wat zijn brandschermen?
Brandschermen voorkomen dat een brand overslaat naar aangrenzende panden of brandcompartimenten. Ze zijn met name geschikt voor open gebouwstructuren zoals winkelcentra, wooncomplexen en verzorgingscomplexen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van ruimtes van met verhoogd brandrisico zoals een restaurant of oplaadpunten voor scootmobielen.

Hoe helpen rookschermen?
Rookschermen zorgen bij brand voor rookcompartimenten of rooksegmenten en helpen de rook te sturen naar rookluiken of mechanische brandventilatoren. Zo voorkomt u dat de rook zakt en is het mogelijk om veilig te vluchten. Rookschermen worden met name bij wooncomplexen met een atrium toegepast.

Brand en rookschermen gecombineerd met RWA
Kingspan Light + Air ziet brandschermen als één van de onderdelen van een integraal brandveiligheidsconcept in nieuwbouw en bestaande bouwwerken. Kingspan Light + Air adviseert en installeert totale brandveiligheid bestaande uit bijvoorbeeld brandmeldinstallaties, rook- en warmteafvoer zoals stuwdrukventilatoren en rookluiken, brandschermen en rookschermen tot en met de regelkasten. Deze oplossingen worden naadloos met elkaar verbonden en daardoor voldoet u aan alle veiligheidsvoorschriften.

Kingspan Light + Air is expert op het gebied van rookbeheersing. We helpen u om aan alle relevante wetgeving te voldoen en een veilige situatie te creëren. Dankzij regelmatig service en onderhoud blijft het goede functioneren van de installatie geborgd.


Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...