Woningcorporatie Actium viert plaatsing 30.000ste zonnepaneel

Woningcorporatie Actium viert plaatsing 30.000ste zonnepaneel

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Actium heeft haar 30.000ste zonnepaneel geplaatst. Actium heeft ruim 15.000 woningen in haar bezit, verspreid over een groot gebied in Friesland en Drenthe. Elke woning die wordt voorzien van zonnepanelen krijgt 8 panelen. Dat houdt in dat bijna een kwart van alle woningen van Actium is voorzien van zonnepanelen.

Om de doelstelling van gemiddeld label B in 2020 te halen, isoleert Actium haar woningen en voorziet deze van dubbel glas en een hoogrendementsketel. Wanneer na deze maatregelen het energielabel nog steeds niet hoger is dan label C, plaatst de woningcorporatie zonnepanelen. Zij rekent hiervoor geen huurverhoging en de zonnepanelen leveren de huurders direct een maandelijkse besparing van zo’n €25,- op de energierekening.

Ook zonnepanelen als huurder?
De prijs van zonnepanelen blijft dalen. Het wordt dus steeds makkelijker om er iets aan te verdienen. Ook is -mede op aandringen van de Woonbond- de salderingsregeling onlangs verlengd tot 2023. Deze regeling zorgt ervoor dat bewoners stroom terug kunnen verkopen aan de energieleverancier.

Zonne-energie voor iedereen
Er zijn verschillende manieren waarop huurders kunnen profiteren van de opbrengst van zonnepanelen; ook als het dak niet geschikt is of als het om hoogbouw gaat. Er zijn namelijk steeds meer coöperaties actief die lokaal energie opwekken via zonnepanelen en waar huurders zich bij aan kunnen sluiten.  Zo waren huurdersorganisaties van Casade in Waalwijk nauw betrokken bij de oprichting van de coöperatie ‘Groen is goed te doen’.

Foto: Woonbond.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...
Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...