Eigen Haard verhuurt energiezuinige huishoudapparaten

Eigen Haard verhuurt energiezuinige huishoudapparaten

Gepubliceerd op:

De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard is begonnen met een verhuursysteem voor energiezuinige huishoudapparaten. Daarmee ondersteunt de corporatie de circulaire economie en brengt het doorgaans wat duurdere, maar duurzame apparaten binnen bereik van de huurders.

Onlangs is de eerste zuinige koelkast volgens dit principe geplaatst bij een huurder van Eigen Haard. Maar huurders kunnen straks ook wasmachines en drogers gaan huren op deze manier. Voor een lage huurprijs per maand genieten ze de voordelen van energiezuinige apparaten en een lagere energierekening. Ze betalen dus voor het gebruik, niet voor het bezit. De apparaten blijven in eigendom van de fabrikant. Na zeven jaar doet deze de huurder een nieuw aanbod en neemt het bestaande apparaat terug. De fabrikant kan onderdelen en grondstoffen van het oude apparaat vervolgens hergebruiken. Dit is het principe van de circulaire economie. Eigen Haard heeft dit vorm gegeven in het project `Besparen in Huis'. De in aanschaf wat duurdere apparaten worden zo ook toegankelijk voor huurders met een kleine portemonnee. ‘Besparen in huis' is een initiatief van woningcorporatie Eigen Haard, aanjager van de circulaire economie Turntoo en fabrikant van huishoudapparatuur Bosch.

Huishoudapparaten zijn verantwoordelijk voor maar liefst de helft van het totale energieverbruik in een huishouden. Vooral met energiezuinige koelkasten is een fikse besparing te realiseren. `Besparen in Huis' is gestart als proef met een gelimiteerde ruimte voor het afsluiten van contracten. Na een positieve evaluatie van deze eerste fase, kunnen alle huurders van Eigen Haard gebruik maken van de `Besparen in huis' service.

Een greep uit ons leveranciersregister

Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
ATAG Verwarming Nederland
ATAG als uw langetermijnpartner ...