De meest effectieve manier voor het verduurzamen van woningen

De meest effectieve manier voor het verduurzamen van woningen

Gepubliceerd op:

In 2050 moeten alle sociale huurwoningen energieneutraal zijn. Woningcorporaties zitten daarom midden in een enorme verduurzamingsopgave. Ze zijn druk bezig op allerlei vlakken, maar tijd en budget zijn niet onbeperkt. Wat zijn daarom de meest effectieve manier voor het verduurzamen van woningen?

Isoleren op één
Er zijn allerlei manieren om woningen te verduurzamen. Isoleren, zonnepanelen plaatsen, glas vervangen door HR++glas, een warmtepomp plaatsen... De allereerste stap zou altijd isoleren moeten zijn. Hiermee kunnen woningen op een relatief eenvoudige manier snel energiezuiniger worden gemaakt. Dat is natuurlijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook gunstig voor de energiekosten van de bewoners. In tijden met wisselende, en vaak aanzienlijke gasprijzen, is dat een welkome maatregel.

Isoleren kan worden gedaan in spouwmuren, vloeren en zeker ook op het dak. Warme lucht stijgt op, dus met een goed geïsoleerd dak kunnen bewoners veel van hun warmte behouden. Bovendien zorgt een goed geïsoleerd dak in de zomer voor een koelere woning.

Nadat de woning goed is geïsoleerd, zijn het leggen van zonnepanelen, het plaatsen van HR++glas interessante vervolgstappen. Pas daarna is een woning geschikt voor bijvoorbeeld een warmtepomp en wordt het installeren daarvan een logische vervolgstap.

One-stop-shop voor verduurzaming
Dakbedekkingsbedrijf Elro heeft een landelijke dekking en is gespecialiseerd in het renoveren en verduurzamen van daken voor o.a. woningcorporaties. Met onze circulaire materialen bevorderen we de energie-efficiëntie van gebouwen.

Elro is onderdeel van Carefos. Carefos verenigt specialistische bedrijven die zich bezighouden met het renoveren en verduurzamen van de buitenschil van bestaande gebouwen. Dat betekent dat u bij ons niet alleen terecht kunt voor duurzamere daken. Onze partners Volting, Stekelenburg Glas, Duits Isolatie en Weijerseikhout houden zich bezig met respectievelijk zonnepanelen en andere slimme zonne-energieoplossingen, de isolatie van o.a. spouwmuren en vloeren, de installatie van o.a. isolatieglas en Weijerseikhout is specialist op het hellende dak. Omdat we met elkaar verbonden zijn, gaat samenwerken nog effectiever dan wanneer u voor verschillende verduurzamingsvraagstukken steeds weer een andere partij moet inschakelen. Wij pakken een groot deel van de verduurzaming van corporatiewoningen gezamenlijk op! Wij schakelen snel en staan constant met elkaar in direct contact zodat werkzaamheden naadloos op elkaar aansluiten.

Elro, Carefos en onze partners geloven in de kracht van samen. Samen klaar voor de toekomst, samen vakkundig.

Benieuwd wat we voor uw corporatie kunnen betekenen? Neem eens een kijkje op en elroduurzamedaken.nl en carefos.nl.

Direct de mogelijkheden tot samenwerking bespreken? Kies dan de vestiging het dichtst bij u in de buurt en neem contact op via:

Vestiging Apeldoorn: (055) 541 30 05
Vestiging Alkmaar: (072) 540 77 70
Vestiging Gorinchem: T (0183) 63 06 33
Vestiging Son: T (0499) 49 49 00

Of stuur een mailtje naar info@elroduurzamedaken.nl.
        

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...